Ford Ranger får fem stjerner

Forgjengeren fikk elendige to stjerner i kollisjonstest - mens nye Ranger slår ut alle med fem.

Som første pickup får Ford Ranger fem overbevisende stjerner i Euro NCAPs nyeste kollisjonstest. Her under frontalkrasjtesten. Foto: Euro NCAP
Som første pickup får Ford Ranger fem overbevisende stjerner i Euro NCAPs nyeste kollisjonstest. Her under frontalkrasjtesten. Foto: Euro NCAP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere her på DinSide omtalt de problematiske sikkerhetsskussmålene til arbeidshestene i bilverdenen - pickup-ene. (Les her: Pickuper stryker i kollisjonstest) Med bakgrunn i det er det oppløftende nyheter vi får fra den europeiske trafikksikkerhetsorganisasjonen Euro NCAP.

Opptil 96 prosent

Som første pickup får nemlig Ford Ranger (dobbelkabin 2.2 diesel med 2.091 kilo tjenestevekt), fem stjerner av fem mulige. Ikke bare det: Delresultatene er også positive. Med unntak av nakkeslengtesten ("på grensen"), er nemlig alle resultatene "tilstrekkelig" eller "bra". Ford Ranger scorer sterke 96 prosent for voksenbeskyttelsen, 86 prosent for barnebeskyttelse, 81 prosent for fotgjengerbeskyttelse og 71 prosent for sikkerhetssystemer. Dette gjør nye Ford Ranger til den overlegent sikreste av alle pickuper på det europeiske markedet.

Fotgjengere også

At Pickup-en er såpass "snill" med fotgjengere kan virke overraskende når man ser fasongen på bilen, men Euro NCAP viser til at støtfangeren gir god beskyttelse av fotgjengerens ben og panseret gir overveiende god beskyttelse av hodet til både barn og voksne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer