Ford S-Max godkjent som varebil

Vi har ennå ikke testet varebilutgaven av S-Max. Men med en innstegspris på 216.000 kroner er det ingen tvil om at S-Max er blant bilene som må vurderes av deg som er på jakt etter varebil.

Publisert
Sist oppdatert

Som personbil er nykommeren og Årets bil-kårede Ford S-Max blant de aller beste kjøpene man kan gjøre hvis man vurderer en syvseters fleksibil. Nå er den 477 centimeter lange og 188 centimeter brede bilen godkjent som varebil. Rent formelt er det i første omgang kun versjonen med 1,8-liters dieselmotor og 125 hestekrefter som er godkjent. Men den norske Ford-importøren regner med at godkjenningen snart vil omfatte samtlige motoriseringer (se tabell nederst i artikkelen).

Tre utstyrsnivåer

Varebilutgavene vil bli bygget om her i landet av firmaet LaFinto i Østfold. Etter ombyggingen skal varebilen selvsagt romme den såkalte statskassen (140x90x105 cm), som er blant forutsetningene for godkjenning som varebil. Totalt skal varerommet i tillegg kunne svelge drøye 2.000 liter/to kubikkmeter.

S-Max vil kunne leveres i tre ulike utstyrsnivåer; grunnutgaven Ambiente, Trend og Titanium. Trend koster rundt 16.000 kroner mer enn Ambiente, mens Titanium øker prisen med ytterligere 13.000 kroner.

Fra 216.000 kroner

Prislisten for varebilutgaven av S-Max er i utgangspunktet en smule forvirrende. Rimeligste utgave er nemlig S-Max 1.8 TDCi Ambiente med 125 hestekrefter, som koster 216.000 kroner. Samme bil med 100-hesters motor koster 224.000 kroner, altså 8.000 kroner mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer