Ford Mustang Mach-E 1400

Ford sparer ikke på el-kreftene

Den har hele sju elmotorer og yter over 1400 hestekrefter!

FORD VISER MUSKLER: Når de endelig kommer på banen med elbil, skal de virkelig vise hva den kan være kapabel til når man legger alle hemninger til side. Foto: Ford
FORD VISER MUSKLER: Når de endelig kommer på banen med elbil, skal de virkelig vise hva den kan være kapabel til når man legger alle hemninger til side. Foto: Ford Vis mer
Publisert

Med hele 1419 HK og syv elektriske motorer er nye Mustang Mach-E 1400 en prototype som er utviklet for å vise publikum hva en elektrisk bil kan oppnå av ytelser og prestasjoner.

Bilen er laget i samarbeid med RTR Vehichle, og ble første gang vist fram i dag, 21. juli 2020.

RTR Vehichle ble startet opp av den verdenskjente drifteren Vaughn Gittin Jr. som har konkurrert med vår egen verdensmester i drifting, Fredric Aasbø. Gittin har også vært i Norge å kjørt Mustang på Gatebil.

Bilen firmaet hans har bygget, baseres på et Mustang Mach-E GT-karosseri.

– Dette er det perfekte tidspunktet for å utnytte vår elektriske teknologi, lære og bruke kunnskapen på våre andre modeller. Mustang Mach-E kommer til å bli en veldig morsom bil å kjøre, sier Gittin.

Dessverre er det svært lite informasjon å hente foreløpig, for eksempel om hvordan man har greid å plassere hele sju motorer til å samarbeide om fire hjul også, og i det hele tatt hvorfor man har valgt å gjøre det. Trolig er det snakk om bruk av motorer som allerede brukes i Mustang.

- Mustang Mach-E 1400 leverer en helt ellevill kjøreopplevelse takket være jobben som Ford Performance og RTR har gjort med denne prototypen, sier Chief Programme Engineer for Mustang Mach-E, Ron Heiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer