Ny Ford Puma

Ford-SUV overrasker

En kompakt SUV med barskt utseende, overraskende stor innvendig plass og mange praktiske løsninger. Vi har kjørt Puma, som kan gi Ford en etterlengtet opptur i Norge.

SMÅ-BARSK: Puma har fått et muskuløst, men samtidig er formene betydelig rundere og mykere enn det vi er vant med fra dagens biler fra Ford. Foto: Rune Korsvoll
SMÅ-BARSK: Puma har fått et muskuløst, men samtidig er formene betydelig rundere og mykere enn det vi er vant med fra dagens biler fra Ford.
Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedet for SUV-er øker kraftig i Norge. Kundene ønsker seg en bil som takler en vinterdag med mye snø, som er enkel å komme ut og inn av og som gir deg god oversikt fra førerplassen. Hvis den er ganske rimelig er det heller ikke negativt.

Det er akkurat her nye Ford Puma treffer godt. Bilen bygger på den samme plattformen som Ford Fiesta – med andre ord en ganske liten bil i utgangspunktet. Derfor er overraskelsen stor når vi kommer på plass i baksetet. Beinplassen er mer enn stor nok for en voksen person på 1,80, og takhøyden holder godt for en enda større person.

Setene i bilen passer oss dessuten godt og gir god sidestøtte. Fra førerplassen ser vi fronten på bilen. I moderne biler er det uvanlig, men det gir god oversikt når vi parkerer og kjører i trange parkeringshus.

Overraskende praktisk

Puma har et firkantet bagasjerom på 456 liter, som er ett av de største i klassen. Under gulvet befinner det seg en stor oppbevaringsboks - Ford kaller det Megaboks - som tar 80 liter. Denne er laget i kunststoff, kan spyles ren med vann og har en dreneringsplugg i bunnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer