Fords nye syvseter

I nye Ford Grand C-Max kjenner vi igjen den smarte løsningen Mazda 5 innførte i sin tid.

Fords nye syvseter
Publisert
Sist oppdatert

Vi omtalte for kort tid siden Fords splitter nye fleksibil, C-Max. På det tidspunktet var det kjent at den sannsynligvis ville komme i en syvseters "Grand"-utgave på samme måte som Renault Scénic/Grand Scénic eller Citroën C4 Picasso/Grand C4 Picasso.

Rimeligere syvseter

Og ganske riktig: På bilutstillingen i Frankfurt dukket den opp, og fremstår som en storebror av C-Max og samtidig en lillebror av S-Max - som for enkelte blir i største laget i forhold til for eksempel en VW Touran. Dermed vil Ford kunne presentere en relativt rimelig, romslig familiebil med mulighet for å frakte syv personer.

Skyvedører

Da vi kikket nærmere på bilen på Ford-standen i Frankfurt dro vi kjensel på den fleksible seteløsningen som er valgt; den minner nemlig om den Mazda introduserte med sin 5-modell i 2005. Den midterste raden er delt i tre etter forholdet 40/20/40, hvilket kan gi plass til fire, fem, seks eller syv personer etter behov. Adgang til bakre rad lettes ved at det midtre setet på rad to kan foldes inn under et av sidesetene hvis man ikke trenger mer enn seks plasser. Trenger man alle er det et praktisk pluss at sidedørene er skyvedører som gir store åpninger til annen og tredje rad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer