Fords super-GTI på gang

Nye Focus RS skal eie veien slik WRC-Focus "eier" rally-VM - sier Ford.

Publisert
Sist oppdatert

Ford har nå bekreftet ryktene om at det skal komme en ny høy-ytelsesversjon av Focus over dagens nylig oppgraderte ST-modell.

Subaru-rival

Det er Ford Team RS, ledet av Jost Capito, som utvikler den nye modellen. Den vil være basert på Focus ST, som nylig ble presentert i ansiktsløftet utgave.

Fords super-GTI på gang

Fords super-GTI på gang

 1. Store bilder

Focus ST har den Volvo-utviklede femsylindrede turbomotoren på 2,5 liter som utvikler 220 hestekrefter. RS-modellen bør ha vesentlig høyere ytelser om den vil kunne briljere i forhold til råskinn som Mitsubishi Lancer Evo-X og spesielt Subaru Impreza WRX-STi.
Ford ønsker nemlig å få en bil på markedet som skal være verdig merkets suksess i rally-verdensmesterskapet, hvor Ford har gått Subaru en høy gang de to siste sesongene.

Mot 300 hk?

Med tanke på at de heftigste "super-GTIene" i dag skilter med både 260 (Audi S3) og 265 (Mazda MPS) hestekrefter, bør nok Ford-utviklerne tenke på å nærme seg 300 hk-grensen.

Først til sommeren

Capito og arbeidslaget hans har allerede jobbet på prosjektet i noen måneder men det var først for kort tid siden, midt i entusiasmen over VM-seieren, at beslutningen om å produsere bilen ble tatt. Nå skal teamet konsentrere seg på heltid om å ta Focus RS fra prototypestadiet til ferdig produksjonsmodell.

Nye RS skal vises offentlig for første gang om noen måneder - sommeren 2008, muligvis i anledning London Motor Show. Den vil da fremstå som en konseptbil, en forsmak på produksjonsmodellen som etter planen skal komme i salg i 2009.

Bilder:

Det første bildet av bilen er en designstudie, og originalen er i mørkeste laget. I vårt fotoalbum finner du både originalen, bildet hvor vi har manipulert inn mer lys, bildet av forrige RS-Focus, av utgående ST-Focus samt av RS WRC-modellen i aksjon.

 • Se bildene her!
 • Her finner du mer Ford-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer