Flere nye varebiler

Fords tre nye elbiler

De to neste årene skal Ford lansere tre nye elektriske personbiler her hjemme. En elektrisk utgave av Puma er en av dem.

ELEKTRISK PUMA: Den ene av de tre nye elbilene er en elektrisk utgave av Ford Puma. Den er allerede i salg i Norge med hybriddrivverk. Foto: Rune Korsvoll
ELEKTRISK PUMA: Den ene av de tre nye elbilene er en elektrisk utgave av Ford Puma. Den er allerede i salg i Norge med hybriddrivverk. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ford har hatt stor suksess med elektriske Mustang Mach-E i Norge. Og mer spennende skal det bli. Ford avslører nå at de satser for fullt på elektriske biler de neste årene. Tre nye personbiler og fire varebiler står på planen før utgangen av 2024. Alle bilene skal bygges i Europa.

Den første bilen, som blir en mellomting mellom en vanlig personbil og en SUV, kommer allerede neste år. Den skal bygges på den samme MEB-plattformen som VW blant annet bruket til sin ID.4. Den vil få en rekkevidde på rundt 500 kilometer og blir vist offentlig seinere i år.

Sportslig crossover

Den andre bilen blir noe Ford kaller en «sports crossover». Denne skal også bygges på den samme plattformen og blir trolig en kupé-utgave av den første.

Det er slik VW har gjort når de har lansert ID.5 som en sportslig utgave av ID.4 og Skoda med Coupé-modellen som en mer sportslig variant av familiebilen Enyaq. Denne kommer etter planen til Norge i 2024.

Da kommer også en elektrisk utgave av Ford mest populære bil i Europa for øyeblikket – Puma. Denne er en kompakt SUV på størrelse med Hyundai Kona Electric, MG ZS EV og VW ID.3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer