Test: Ford Mustang

Foredlet ponnibil

Vi har vært og prøvekjørt Ford Mustang i fornyet utgave. Etter å ha nådd bunnen hva design og ytelser angikk på 80- og 90-tallet, mener vi den amerikanske storprodusenten er tilbake på gamle høyder.

HISSIG FRONT: Den første testbilen denne gangen var en burgunderrød kabriolet. Fronten er trukket litt ned med nye LED-hovedlys og redesignet nedre del. EcoBoost-motoren på 2,3 liter har overraskende bra punch. Foto: Ford
HISSIG FRONT: Den første testbilen denne gangen var en burgunderrød kabriolet. Fronten er trukket litt ned med nye LED-hovedlys og redesignet nedre del. EcoBoost-motoren på 2,3 liter har overraskende bra punch. Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«»I 2015 satte Fords Europa-organisasjon i gang offisiell import av Mustang for alvor. Den helt nye generasjonen var blitt avduket i Barcelona i desember 2013 og vi kjørte den første gang et drøyt år senere. Den ikoniske sportsbilen hadde bare sporadisk funnet veien til vårt kontinent under de over 50 foregående årene siden muskelbilen ble lansert.

Ikonet

Og det er virkelig ikke å overdrive å bruke betegnelsen ikon om Ford Mustang, den såkalte pony car som skapte en ny kategori muskelbiler med kompakt størrelse og mye krefter da den ble lansert i 1964 av den legendariske Ford-sjefen Lee Iacocca, med design av John Najjar.

Den opprinnelige designen ble byttet ut med ur-trist utseende i flere varianter gjennom 70-, 80- og 90-tallet, men i 2005 ble den opprinnelige ideen gjenopplivet og deretter fornyet igjen med den etter vår mening enda mer vellykkede formgivningen i 2014/2015.

Og nå har vi altså prøvekjørt den aller nyeste generasjonen, en omfattende oppgradering av modellen som kom i 2015. Det er ikke umiddelbart åpenbart hva som er nytt, men fronten har fått et noe endret utseende med eksempelvis nye luftinntak på panseret og grill og lykter som er plassert lavere enn før. Dette forsterker en anelse det hissige uttrykket. Tåkelysene er også nye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer