Foreldres verste mareritt

Martin er låst inne i en glohet bil, alene. Mamma står fortvilet utenfor og får ikke hjelp.

Illustrasjonsfoto Foto: Per Ervland - Aller Internett
Illustrasjonsfoto Foto: Per Ervland - Aller Internett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Martin hyler inne i bilen, svetten renner og tårene triller. Det er lørdag midt i sommerferien. Solen steker for første gang på lenge, og det noen og tjue grader ute. Inni den svarte Volvo-en, som står parkert midt i solsteken ved Frognerparken i Oslo, er det cirka dobbelt så varmt som ute. Der inne sitter lille Martin på halvannet år, alene. Han er helt fra seg.

Bilen er låst. Moren, som er en venninne av meg, står fortvilet utenfor vel vitende om at bilnøkkelen ligger i bagen i bagasjerommet.

Hun ringer til politiet, og forventer øyeblikkelig hjelp i en slik situasjon. Samtidig prøver hun å skjule sin hysteriske reaksjon ved å prate rolig til Martin gjennom det mørke vinduet: Hei, Martin!!! Dette går bra Martin! Hold ut, mamma kommer snart!

Politiet har imidlertid en annen agenda.

– Vi har ingen ledige ressurser, er beskjeden venninnen min får, og blir bedt om å knuse vinduet selv. Politiet må vel vite at det er ikke bare-bare å knuse et moderne bilvindu, tenker venninnen min. Da sier politiet at hun må ringe til Viking – noe de selv også lover å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer