Førerkortet ble beslaglagt på stedet

Skulle bare kjøre et kort stykke, sa sjåføren, men det hjalp ikke.

BESLAGLA FØRERKORT: Føreren ble stanset av politiet etter at de påtraff den ved en tilfeldighet. Foto: Politiet
BESLAGLA FØRERKORT: Føreren ble stanset av politiet etter at de påtraff den ved en tilfeldighet. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

Fredag morgen oppdaget og stanset en politipatrulje en sjåfør i Glenneveien i Halden som kjørte med svært nedisede ruter.

Førerkortet ble beslaglagt på stedet, og overfor Halden Arbeiderblad sier politiets oppdragsleder at personen til alt hell ikke kjørte på noen.

Sikten var ikke bare begrenset i frontruta, men også side- og bakvinduene var nediset, viser bilder tatt av politiet.

– Han så såpass lite at han ikke la merke til at politipatruljen slo på blålysa for å påkalle hans oppmerksomhet, sier politiet til avisa.

Overfor politiet forklarte mannen at han kunne skulle kjøre en kort strekning, men det hjalp ikke. Selv på korte turer, er man nødt til å ha sikt gjennom bilens ruter.

I tillegg til førerkortbeslag, kan sjåføren også vente seg en bot.

Kjører du med for dårlig sikt, harUP-sjefen tidligere uttalt til Dinside at man vanligvis straffes med 2600 kroner i forenklet forelegg hvis sikten ikke er god nok, mens alvorligere tilfeller anmeldes.

Slik er reglene:

I forskrift om bruk av kjøretøy, står det følgende om utsyn, i paragraf 1-3: Føreren skal sørge for å ha tilstrekkelig utsyn til alle sider, derunder påse at snø, is, dugg eller merke eller annen gjenstand ikke hindrer sikten eller virker forstyrrende.

Ifølge NAF sier Utrykningspolitiet at de krever at «vindusviskerfeltet» på frontruten, samt de forreste sidevinduene, skal være frie for snø, is og dugg. Da gis det ingen reaksjon.

Ifølge NAF vil førerkortet bli beslaglagt på stedet dersom du blir stanset med utsyn som er mindre enn et A4-ark.

Og - førerkortet kan bli beslaglagt selv om det er sikt mer enn et A4-ark, men dette avhenger av tid, sted og trafikale forhold. Du skal også sørge for å ha tilstrekkelig utsyn til alle sider.

Husk også at du ikke skal fylle opp frontruta med "krims-krams" som forhindrer sikten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer