Førermiljø og komfort

Aprilia RSV Mille er utstyrt med et av de mest spennende instrumentpanelene vi har sett. Dessverre fikk vi ikke full glede av alle de artige funksjonene.

Publisert

I midten av intrumentpanelet finner du en analog turteller, omkranset av to store digitale displayer. Det venstre displayet viser hastigheten med store tall, i tillegg til kilometer- og tripteller. Det høyre displayet viser kjølevannstemperatur og en stor klokke. Alle tallene er store, og hadde vært lett lesbare hvis det ikke hadde vært for refleksen i glassene. Og det er synd at instrumentene skjemmes av refleks, for vi likte løsningene svært godt.

Mangler rødmerking

Som vanlig når det gjelder italienske sykler, irriterer vi oss over at turtelleren ikke har rødmerking. Aprilia har imidlertid en god unnskyldning. For RSV Mille har i stedet en rød lysdiode, og du kan du selv programmere på hvilket turtall dioden skal begynne å lyse.

Artige finesser

RSV Mille byr også på finesser som lagring av toppfart og stoppeklokke for banekjøring. Lyshorn-knappen brukes for å klokke rundetider. Aprilia fortjener også skryt for en egen varsellampe for sidestøtten, som i likhet med de andre varsellampene er stor og lett synlig. Bryterne er i utgangspunktet også lettbetjente, selv om fjern-/nærlysknappen er litt uvant. Den er nemlig ikke en vippebryter, men må derimot dyttes inn og ut. Pluss for en lett tilgjengelig tomgangsskrue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer