Førerprøvejuks kan gi karantenetid

Vegdirektoratet sender et forslag på høring med nærmere regler om karantenetid ved fusk til førerprøven.

FLERE JUKSER: Bakgrunnen for høringsforslaget er at Statens vegvesen i de senere årene har avdekket en del tilfeller av fusk til førerprøven. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
FLERE JUKSER: Bakgrunnen for høringsforslaget er at Statens vegvesen i de senere årene har avdekket en del tilfeller av fusk til førerprøven. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

– Vi må kunne stole på at alle som får førerkort har den kompetansen de trenger for å ferdes trygt i trafikken. Det skal ikke lønne seg å jukse, og derfor vil vi innføre karantenetid for fusk ved førerprøven, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding.

Det vil bedre trafikksikkerheten og virke forebyggende mot de som vurderer å jukse, fortsetter han.

Nå sender nemlig Vegdirektoratet et forslag på høring, hvor de innføre nærmere regler om karantenetid ved fusk til førerprøven.

Bakgrunnen er at Statens vegvesen i de senere årene har avdekket en del tilfeller av fusk til førerprøven, men uten at det har kunnet blitt ilagt særskilt karantenetid der dette er avdekket.

Høringsfristen er 10. desember 2019.

Karantene på ett år

I høringsforslaget står det at ved mindre alvorlig fusk foreslås det karantene på tre til ni måneder, mens det for alvorlig fusk foreslås ti til tolv måneders karantene.

Og, det er ikke bare faktisk fusk som kan bli slått ned på: Det kan også ilegges karantene ved forsøk på fusk og ved grov uaktsom fusk hvis forslaget blir vedtatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer