Foreslår skrekk-advarsel på bensinpumpene

«Bensin dreper». En gruppe forskere foreslår en advarsel på bensinpumpene slik som på sigarettpakker og snus.

FARLIG: Forskerne mener det er på høy tid at også bensin- og dieselpumpene får samme advarsler om helseskader og tidlig død som sigarettpakker og snus. Illustrasjon: Rune Korsvoll
FARLIG: Forskerne mener det er på høy tid at også bensin- og dieselpumpene får samme advarsler om helseskader og tidlig død som sigarettpakker og snus. Illustrasjon: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Det er en gruppe britiske forskere og professorer, med tidligere regionsjef for helse i Sør-Øst England, Mike Gill, som kommer med dette forslaget i en artikkel i British Medical Journal. Hensikten er å minne bilister på at forbrenning av fossilt drivstoff ikke bare påvirker miljø og klima, men også din og andres helse.

- Ødelegger miljø og helse

Forskerne viser til at 3,5 millioner mennesker hvert år dør for tidlig som følge av forurensning fra trafikken. Derfor bør bensinpumpene få en tekst med advarsel om de mulige skadene, på samme måte som sigarettpakker og snus har i dag.

- Dette vil være en enkel og billig måte å minne folk på de skadene som forbrenning av bensin og diesel påfører miljø og klima og få folk til å endre holdninger. Vi har sett at advarslene på sigarettpakker har endret folks holdninger slik at røyking i dag ikke lenger er sett på som en vanlig livsstil, men som en avhengighet som gir store helseskader både for røykerne selv og folk rundt , skriver Gill og kollegene i artikkelen.

Tekst og bilder

De ser for seg slike advarsler ikke bare på bensinpumpene, men også på flybilletter og strøm-avtaler uten fornybar energi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer