Helt ny Ford Focus ST

Forgjengeren var morsomst i klassen - her er en helt ny!

I «GTI-klassen» har Ford, med sin Focus ST, hatt en spesiell status med en anerkjent ekspertise på feltet skarpe og sportslige kjøreegenskaper.

280 HESTER: Det er ny rekord for Focus ST, som nå kommer i sitt fjerde opplag. Den første, fra 2002, måtte nøye seg med 173, som var heftig nok på den tiden. Foto: Ford
280 HESTER: Det er ny rekord for Focus ST, som nå kommer i sitt fjerde opplag. Den første, fra 2002, måtte nøye seg med 173, som var heftig nok på den tiden. Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Derfor knytter det seg naturlig nok store forventninger til nykommeren. Det dreier seg om fjerde generasjon Ford Focus, som nå krones med sin ST-versjon.

ST er Focus for dem som vil ha en god og alldagsdugelig allrounder til pendling og helgeturer med familien, men også heftige ytelser og sportslige veiegenskaper når det passer seg slikt. Ikke så kompromissløs som den rendyrkede veiraceren Focus RS, med andre ord.

Ny basisstruktur

Fjerde generasjon Focus har vært på markedet noen måneder, og introduserte en ny plattform, kalt C2-arkitekturen. Nå kommer altså ST-utgaven, som får spesialtilpasset hjuloppheng, bremsesystem og drivlinje-konfigurasjoner innenfor den nye arkitekturen.

Focus ST anno 2019 er utstyrt med en 2,3-liters EcoBoost bensinmotor i en annen variant enn den vi opplevde i Ford Mustang under testkjøring i fjor.

280 - eller 190 hk

I Focus «nøyer den seg» med 280 hestekrefter, med et dreiemoment på 420 newtonmeter. For dem som sverger til diesel, tilbys faktisk også en 2,0-liters såkalt EcoBlue dieselmotor med 190 hester og et dreiemoment på 400 newtonmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer