Forklarer dette

Harstadmannen har erkjent straffskyld etter å ha svindlet bompengeselskapene.

INNDRATT:: Harstadmannen ble tatt på fersk gjerning med denne skiltmekanismen av en sivil politipatrulje. Foto: Politiet
INNDRATT:: Harstadmannen ble tatt på fersk gjerning med denne skiltmekanismen av en sivil politipatrulje. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar skrev DinSide om harstadmannen som var tiltalt for å ha svindlet bompengeselskapene gjennom flere år. Med hjelp av en fastmontert skiltmekanisme som skjulte bilens kjennemerke, kjørte mannen fra januar 2019 til 19. april 2022 uten å bli registrert ved bomringene.

- Ved hjelp av en fjernkontroll inne i bilen kunne han dekke til kjennemerket og holde dette skjult og derved ikke kunne registreres gjennom elektronisk avlesing eller foto, sto det i tiltalen mot mannen.

Mekanismen gikk på strøm og en motor fikk skiltplata til å rotere, som igjen dekket skiltet med en metallplate. «Dette medførte tap for Fremtind og for Bompengeselskapet NORD,» sto det videre i tiltalen.

Nå har mannen i 50-åra erkjent straffskyld for forholdet, melder Harstad Tidende.

- Jeg har alltid vært en Reodor Felgen-type. Dette var bare en artig greie for å imponere vennene mine. Det å lure systemet ga meg et adrenalinkick. Jeg monterte det bare på den ene av bilene mine og det var mest som en gimmick. Jeg hadde ikke noe økonomisk motiv, for det var ikke de store pengene jeg sparte, uttalte han i retten ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer