Duell: Ford Fiesta ST mot VW Polo GTI

Fornuft eller følelser?

Forskjellene er avgjørende.

TO MED 200: De er lette, rappe, enkle og gøyale og de mangler egentlig ikke stort. Nå kvesser Ford klørne med splitter ny Fiesta ST. Får den fjorårets Polo til å blekne? Foto: Rune M. Nesheim
TO MED 200: De er lette, rappe, enkle og gøyale og de mangler egentlig ikke stort. Nå kvesser Ford klørne med splitter ny Fiesta ST. Får den fjorårets Polo til å blekne? Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smått og rått tar ikke av i Norge - men hadde dere bare visst hva dere gikk glipp av!

Bilene i B-segmentet (småbilene), har vokst kraftig i størrelse og VW Polo får man faktisk ikke med to dører lenger.

Likevel: Aldri har forskjellene på råtass-versjonene til Polo og Fiesta vært større. Klarer Fiesta med 1,5-liters tresylindret motor å holde følge med den firesylindrede toliteren til Polo?

Lurer deg

Det første man legger merke til i Fiesta er lydbildet. Tre sylindre og artig eksospotte gir en litt dov, røff og lav buldring. Kult, men artigst innenfra.

Under fotograferingen hører vi en merkelig putring når den går rolig forbi. Den lille treeren har utrolig nok sylinderkutt, noe som gir en helt latterlig teit lyd utvendig når motoren ikke belastes. Nok om det.

Motoren er en liten luring. Den får deg til å tro du kjører på litt lavere turtall enn det du faktisk gjør. Flere ganger drar vi den rett opp i turtallssperra, og det hender vi tar oss i å ligge på et lavere gir enn vi hadde trengt.

Motor-karakteristikken gjør at den ikke virker kjempesprek, men effekten er snikende. Vi blir stadig overrasket over hvor rask den er i mellom-akselerasjon på høygiret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer