Audi A4 oppgraderes

Fornyer, elektrifiserer - og satser på diesel!

A4 er blitt solgt i tusener på tusener av eksemplarer, men utsettes for stadig tøffere konkurranse. Nå svarer Audi.

SKJERPET: Det er den allerede fire år gamle nyeste generasjonen A4 som denne gangen får nyte godt av det Audi tillater seg å kalle sitt «nye designspråk». Nytt av året er full LED-hovedlys og en del designarbeid, blant annet med en diskret, men senket skulderlinje. Bildet viser en S4 Avant. Foto: Audi
SKJERPET: Det er den allerede fire år gamle nyeste generasjonen A4 som denne gangen får nyte godt av det Audi tillater seg å kalle sitt «nye designspråk». Nytt av året er full LED-hovedlys og en del designarbeid, blant annet med en diskret, men senket skulderlinje. Bildet viser en S4 Avant. Foto: Audi Vis mer
Publisert

Det er faktisk A4 som utgjør kjernen i merket Audi. Etter fire års produksjon blir den suksessfulle mellomklassemodellen enda strammere og sportsligere. Eksteriøret oppdateres i samsvar med det Audi har kalt merkets nye designspråk.

Større, skarpere

Bilen er dermed 2,2 centimeter forlenget og har lagt seg ut en halv centimeter i bredden. I interiøret er skjermen til Audis brukergrensesnitt nå blitt større og er blitt et berøringspanel som betjener MMI-systemet, som i nyere Audi-modeller.

Det skal ifølge produsenten gi en betjening som kundene gjenkjenner fra smarttelefonen sin. For vår del kan vi ikke se hva som gjør den bedre (les mere trafikksikker), enn det gode, gamle dreiehjulet.

På detaljnivå spesifiserer Audi den såkalte singelframe-grillen, som nå er blitt bredere og flatere; de horisontale linjene skal understreke bredden foran og bak. Sideprofilen fremheves av muskuløse utbulinger over støtfangerne, og en lavere skulderlinje mellom dem. Sterke konturer over hjulhusene har dessuten, ifølge Audi, som formål å gjøre «qattro-genene» godt synlige utvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer