Fornyet: BMW 3 serie

Ansiktsløftningen gjelder i denne omgangen ikke kupéen og kabriokupéen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er faktisk gått tre og et halvt år siden vi overvar lanseringen av dagens BMW 3-serie. Det betyr at bilen har nådd middagshøyden når det gjelder livssyklus, og at en midtlivs-oppdatering er på sin plass.

Dette er desto mer påkrevet ettersom hovedkonkurrentene Mercedes og Audi i løpet av den tiden har kommet med nye modeller i segmentet med respektive C-klasse og A4.

Kosmetikk

Når det gjelder den utvendige utviklingen dreier det seg om kosmetiske endringer som man skal være noe av en kjenner for å oppdage ved første øyekast.

Frontlykter, grill og støtfanger har fått en noe mykere og finere linjeføring, mens baklyktene har fått en ny utforming på koffertlokk-siden. Dette, sammen med øket sporvidde, gir et mer dynamisk uttrykk sett bakfra. Synlige linjer former nå en "V" på panseret og nærmer seg hverandre i høyde med BMW-emblemet over den avrundede og mer homogene dobbeltnyre-grillen som har fått en ny ramme. Og sett fra siden har bilen fått en profil med mer finesse og dynamikk enn tidligere.

Navigasjon og internett

Interiøret er blitt fornyet, og tar ifølge BMW i bruk de samme temaene med samspill mellom konvekse og konkave former som eksteriøret gjør. Det dreiehjulbaserte kommandosystemet I-drive får nye individuelle programmeringsmuligheter i forbindelse med navigasjonssystemet (ekstrautstyr), og det blir for eksempel mulig å programmere sin reiserute via Internett for så å legge den inn i bilens navigasjonssystem. Som i andre BMW-modeller vil permanent tilkobling til Internett dessuten bli mulig i den oppgraderte 3-serie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer