Fornyet Chevrolet prøvekjørt

Det nye med Aveo er design og motor. Et skritt i riktig retning, men...

Publisert
Sist oppdatert

CASSIS (DinSide Motor): Merket Daewoo er definitivt dødt og begravet hos oss. Nå heter bilene Chevrolet, og har en viss suksess i Europa. Chevrolet Europa ble startet i 2005 og har sitt hovedkvarter i Zürich i Sveits. I 2007 hadde merket et rekordsalg på 457.000 enheter i Europa. De største markedene er øst på kontinentet.

Hos oss selges minibilen Matiz, småbilen Kalos, kompaktbilene Nubira og Lacetti, Epica, som tilhører mellomklassen, og folke-SUVen Captiva. Det er sistnevnte som idag er den mest populære Chevrolet-modellen her til lands. Fleksibilen Tacuma er ikke aktuell i Norge.

440.000

Den kompakte Kalos har solgt bra i Europa siden den kom på markedet i 2002 som tre- og femdørs kombi. I 2006 kom en sedanvariant ved navn Aveo - denne har ikke vært tilgjengelig i Norge. Modellrekken har i alt solgt i 440.000 eksemplarer siden 2002.

Alle tre heter Aveo

I forbindelse med at General Motors organiserte en felles lanseringsoperasjon for Opel, Saab, Corvette og Chevrolet i sør-Frankrike, presenterte konsernet den nye og forenede modellfamilien basert på Kalos/Aveo. Familien var her representert ved den ansiktsløftede kombien, som nå også heter Aveo. Kalos-navnet er dermed historie: Nå heter både tre-, fem- og firedørsversjonene Aveo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer