Helt ny Audi Q5

Fornyet konkurranse for BMW X3 og Mercedes GLC

Audis mellomstore SUV begynte seriøst å dra på årene sammenlignet med konkurrentene. Men nå kommer en helt ny generasjon Q5.

VERDENSPREMIERE I DAG: Helt ny Audi Q5, det har bare skjedd én gang tidligere. Som vi ser bringer annen generasjon Q5 langt fra noen grensesprengende designendringer med seg. Men den har en litt mer bølgende profil, samt et skarpere oppsyn - i tråd med den aktuelle policyen i Ingolstadt. Foto: Jamieson Pothecary
VERDENSPREMIERE I DAG: Helt ny Audi Q5, det har bare skjedd én gang tidligere. Som vi ser bringer annen generasjon Q5 langt fra noen grensesprengende designendringer med seg. Men den har en litt mer bølgende profil, samt et skarpere oppsyn - i tråd med den aktuelle policyen i Ingolstadt. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige generasjon Audi Q5 kjørte vi første gang sommeren 2008. Det er altså gått over åtte år, og tross en oppgradering for fire år siden, er det på høy tid med fornyelse for å kunne konkurrere mot sterke motstandere i markedet - fremfor alt de tyske, BMW X3 og særlig Mercedes-Benz GLC.

Litt større

Nye Q5 er ingen revolusjon i forhold til forgjengeren - verken designmessig eller størrelsesmessig, men så er det heller ikke så mye slingringsmonn før man beveger seg over en annen klasse. Bilen har vokst en anelse, og er nå 466 centimeter lang, 189 bred og 166 høy. Akselavstanden er på 282 centimeter.

Vekten har blitt redusert med inntil 90 kilo, avhengig av motorisering, i forhold til forrige modell. Dette forklarer Audi med utstrakt bruk av høystyrkestål og aluminium i konstruksjonen.

Avstanden er fortsatt stor opp til storebror Q7 med sine 507 centimeter i lengden. Derimot får Q5 nyte godt av nyutviklet utstyr som er kommet på nyeste generasjon A4 og Q7. Deriblant det digitale instrumentpanelet Virtual Cockpit, som vi har satt stor pris på siden det dukket opp første gang i Audi TT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer