Fornyet Mazda 3 også med rimelig diesel

Mazda 3 har vært på markedet siden 2003, og det var på tide med en oppdatering. Bedre kvalitetsfølelse, støydemping og kjøredynamikk har stått sentralt under utviklingen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke umiddelbart lett å se hva som er forandret. Eksteriørt er det snakk om litt andre linjer i fronten, ny design på fremre og bakre støtfanger, omgjorte baklykter, samt nye felger og flere farger. Man skal altså være kjenner eller eier av en Mazda3 for å se at noe er forandret. Den konservative linjen er da også bevisst fra Mazdas side som hevder at designen var blant de viktigste kjøpsargumentene for kundene. Innvendig har man jobbet med å heve kvalitetsfølelsen. Nye farger og materialer er tatt i bruk, og instrumentene har fått et litt nytt utseende for bedre lesbarhet.

Bedre støydemping

Mazda 3 har dessverre vært belemret med et for høyt støynivå i kupeen. Det skal nå være rettet på gjennom en rekke tiltak. Mazda hevder at støynivået er redusert med opptil 1,5 desibel og at det nå er blant de beste i klassen. Det skal bli spennende å høre forskjellen på norsk, grov asfalt. Ved siden av dekkstøy, er motorstøyen er også redusert gjennom at dynamoen er byttet i en mer stillegående.

Spenstigere 150-hester

Motorene er gjennomgått og forbruket er redusert, selv om ytelsene de samme. Fortsatt tilbys de samme tre bensinmotorene i Norge på 1,4 liter og 84 hk, 1,6 liter og 105 hk, i tillegg til 2,0-literen som leverer 150 hk. Sistnevnte har nå fått sekvensielt variable ventiltider og det gir mer kraft på lavere turtall. Den får også en sekstrinns manuell girkasse som standard mot den tidligere femtrinnskassen som ga litt vel høyt turtall allerede i norske motorveihastigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer