Forøkelse i Megane-familien igjen

I fjor sommer ble Megane introdusert som fem- og tredørs kombikupe, og nå i vår har det rullet frem nye modeller på løpende bånd. Hele fire til sammen.

Publisert
Sist oppdatert

Bilutstillingen i Barcelona 2003 var rammen da de nye stasjonsvogn- og sedanutgavene av Megane II hadde verdenspremiere. Modellene kommer hakk i hel med tre- og femdørs variantene som ble introdusert i juli 2002, og under bilutstillingen i Geneve nylig ble Megane kupekabriolet og Scenic II vist frem. Hvis vi regner tre- og femdørs kombikupe som to modeller er dermed seks varianter av Megane nå sluppet. Men, det stopper ikke der. Grand Scenic, som er en lang variant av Scenic kommer mot slutten av året. Da først er Megane-familien komplett.

Stasjonsvogn og sedan

Både stasjonsvognen og sedanen har den samme fronten som kombikupeen, men en mye mer normal avslutning bak. Sedanmodellen er en lekker bil som bestod den første sitteprøven bra. Bagasjerommet er også av skikkelig størrelse med lav innlastningshøyde. Sedanen er en linjelekker bil, men vi vet jo at sedaner i denne klassen ikke er storselgere.

Motorer

På bensinsiden vil de nye modellene få 98, 115 og 136 hestekrefter. Den minste er en 1,4-liter, den midterste en 1,6-liter og den største er en toliter. For de som er på jakt etter diesel tror vi Megane nå kommer med den motoren som passer best i Norge, nemlig en 100-hestersvariant av 1,5-literen. Den finnes fra før med 80 hestekrefter, men oppfattes ikke som veldig sprek, kun tilstrekkelig. Disse to motorene er mest aktueller for Megane, men 1,9-literen finnes på disse to modellene også med 120 hestekrefter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer