Forsikring på bilreisen: Hvordan dekke det meste

Bilferie skal bety moro og glede. Nye, spennende steder skal utforskes og livet skal leves! Noen ganger blir ikke virkeligheten slik. Først og fremst bør du forsøke å unngå tyveri og ulykker. Men har du et uhell under bilferien, kan i alle fall god forsikring gjøre situasjonen litt enklere.

Forsikring på bilreisen: Hvordan dekke det meste
Publisert

Har du bil, så har du i alle fall ansvarsforsikring – det er norsk lov. I tillegg tegner de fleste reiseforsikring når de drar utenlands. Men vet du virkelig hva som er dekket og ikke dekket? DinSide hjelper deg å få oversikt i forsikrings-jungelen, og gir deg noen sikkerhetstips.

Bilforsikringen

Minste tillatte forsikring på bilen i følge norsk lov er ansvarsforsikring. Ansvarsforsikring erstatter skaden bilen din påfører personer, eiendeler og eiendom (men ikke gods som føres med motorvognen). Rettshjelp blir også gitt. Merk at skade på egen bil ikke dekkes med ansvarsforsikring.

Hvis du har en bil som er i relativt god stand – hvilket du bør ha hvis du skal på en lengre biltur/bilferie – så er det som regel lurt å utvide forsikringen til mer enn ansvarsforsikring. Hel eller delvis kasko-forsikring, eller alternativ som gir enda bedre dekning enn det, gir deg selvsagt flest fordeler den dagen du får problemer. Noen bilforsikringer gir også fordeler som overlapper med reiseforsikringen din, eller som dekker mer enn reiseforsikringen (sjekk for eksempel dekning for bagasje som ligger i bagasjerommet over natten).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.