Test: Nissan X-Trail

Forsiktig facelift

Den nyeste versjonen av Nissan X-Trail ble lansert i 2014. Nå mener Nissan det var på tide at en av verdens mest solgte SUV-er fikk en oppgradering for å holde på posisjonen.

SER DU FORSKJELLEN? Nissan X-trail er en av verdens mest solgte SUV-er. Nå har de gitt den en oppgradering. Foto: Rune M. Nesheim
SER DU FORSKJELLEN? Nissan X-trail er en av verdens mest solgte SUV-er. Nå har de gitt den en oppgradering. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til nå har den solgt 770.000 på verdensbasis og Nissan fikk et skikkelig salgsløft med den nye modellen, som fikk et mye nærmere slektskap til den snertne Qashqai.

Tilnærmingen gjorde også at forrige generasjons Qashqai +2 med sju seter forsvant. Det valget får man istedet her. Men Nissan har ikke gjort det riktig så lett for seg selv som det kan se ut som. For selv om utseendet kan antyde at de to bilene nesten er skåret over samme lest, er ikke det sant.

Den populære lillebroren, femseteren Qashqai, er konstruert og bygget fra bunnen av i Europa, mens X-Trail er et japansk produkt fra innerst til ytterst. Kun en liten kjøretur er nok til å skjønne at storebror er en langt mer velkjørende og komfortabel pakke.

Små endringer

Forrige gang vi kjørte X-Trail var før oppgraderingen - bensinversjonen da den var toppmotoriseringen, og deretter - for bare noen måneder siden den «riktige motoriseringen» med trinnløs automat. Det er ingen oppgraderinger av motor, drivverk og understell, så bilen kjører akkurat som før. Og oppgradering var da heller ikke nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer