Ny sjef i Volkswagen

Forsinkelser får følger

Etter corona-krise og store forsinkelser på viktige biler bytter Volkswagen ut lederen. Importøren kan fortsatt ikke kommunisere leveringstider.

ELBILKØ: Volkswagen tror elbilen ID.3 skal bli en ny norsk storselger. Dem som har bestilt bilen, venter fortsatt. Foto: Elbil24
ELBILKØ: Volkswagen tror elbilen ID.3 skal bli en ny norsk storselger. Dem som har bestilt bilen, venter fortsatt. Foto: Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For under ett år siden lanserte Volkswagen en splitter ny åttende generasjon av legendariske Golf. Og som alltid blir forventningene skrudd opp, for en ny global storselger. Det er tross alt bare Toyota (Corolla) og Ford (F-serie) som har solgt flere eksemplarer av én modell gjennom historien.

For ikke lenge siden oppdaget imidlertid produsenten store sikkerhetsfeil i programvaren på Golf og flere andre Volkswagen-biler. Dette sikkerhetssystemet skal sørge for at bilene automatisk kontakter nærmeste alarmsentral ved en ulykke - en funksjon EU har krevd å være på plass i alle nye biler siden 2018.

Sammen med VW Golf skal også VW ID.3, elbilen veldig mange nordmenn skal vente på, ha problemer med programvaren. Også biler fra Skoda og Audi (også en del av Volkswagen-konsernet (VAG)) skal være rammet av samme feil. Dermed har utleveringen av disse bilene blitt holdt igjen.

Corona-problemer

På toppen av det hele har Volkswagen og VAG fått corona-pandemien i fanget. For å fortsette de store investeringene de har startet på i elbilsatsningen - snart vil elbil-SUV-en VW ID.4 etterfølge ID.3 - og samtidig løse problemene de har støtt på i utviklingsarbeidet, bestemte VAG-styret på et ekstraordinørt møte tidligere denne uka seg for å endre lederskapet i Volkswagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer