Først med amerikanske krasj

De siste to årene har vi gitt våre lesere grundig dekning av Euro NCAPs krasjtester. Nå utvider vi vår dekning med amerikanske kollisjonstester.

Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske myndigheter har utført kollisjonstester helt siden 1978, men det var først da Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) startet med kollisjonstester i 1997 at europeiske medier begynte å vise interesse for fenomenet kollisjonstester.

DinSide Motor har de siste årene skrevet en rekke artikler basert på Euro NCAPs kollisjonstester, noe som har vist seg å være svært populært blant våre lesere. Dette er årsaken til at vi nå også har sett nærmere på amerikanske kollisjonstester.

31 modeller

De amerikanske kollisjonstestene utføres av NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Denne institusjonen hører inn under det amerikanske samferdselsdepartementet og utfører trafikk-relatert sikkerhetsarbeid.

En stor andel av bilene som testes av NHTSA er sær-amerikanske modeller som ikke markedsføres i Europa. Men i testporteføljen finner vi også 31 modeller som selges her i landet. Kun en håndfull av disse modellene er foreløpig testet av Euro NCAP, noe som gjør de amerikanske testene ekstra interessante. Blant disse 31 modellene finner vi blant annet åtte firehjulstrekkere som selges i Norge. Ingen av disse er testet av Euro NCAP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer