Hyundai

Først ut

Mandag sluttet Hyundai å selge biler med bensin- og dieselmotor i Norge. Nå er det bare elektriske biler som gjelder.

SUKSESS: Flere nye elektriske modeller, inkludert Ioniq 5 (bildet) og Ioniq 6, er på plass i butikkene. Fra 1. januar er det bare rene elbiler som gjelder for Hyundai. Foto: Hyundai
SUKSESS: Flere nye elektriske modeller, inkludert Ioniq 5 (bildet) og Ioniq 6, er på plass i butikkene. Fra 1. januar er det bare rene elbiler som gjelder for Hyundai. Foto: Hyundai Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallet for nybilregistreringer i Norge i 2022, viser at 80 prosent av alle nye personbiler – inkludert firmabiler - var rene elektriske. Tallet forventes å fortsette å øke i år. Det tar Hyundai nå konsekvensen av. Fra 1. januar droppet de alle biler med forbrenningsmotor fra modellprogrammet. Tilbake blir bare rene elbiler.

Og det er nok ikke et vanskelig valg. Hyundai er en av bilprodusentene som har vært store på elektriske biler i Norge i mange år allerede. Ioniq og Kona er modeller som har vært på markedet i fire-fem år allerede og blitt bestselgere. I fjor var over 90 prosent av alle bilene som Hyundai solgte i Norge elektriske. Med Inoiq 5 og Ioniq 6 nå på plass i butikkene, og andre generasjon Kona på vei, er spekteret av elbil-modeller nesten komplett.

Flere nye modeller

Thomas Rossvold er sjef for Hyundai i Norge. Han har stor tro på at den nye strategien vil bli en suksess:

- Vi har stor tro på modellprogrammet vårt. Med den nye Ioniq 6 på plass i butikkene, har tida kommet for bare å selge elbiler. Ioniq 5 og Kona Electric har vært blant de mest populære bilene på markedet, så vi har stor tro på at strategien med bare å selge elbiler vil bli en suksess, sier Rossvold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer