Førerkort

- Forstår ikke hvorfor

Kjøreskolene er utålmodige med å starte opplæring. Statens vegvesen har allerede åpnet for timebestillinger av teoriprøver.

STENGT SNART TO MÅNEDER: Trafikkskoler og elever vet fortsatt ikke når de kan starte opp med kjøreopplæringen igjen. Foto Dinside
STENGT SNART TO MÅNEDER: Trafikkskoler og elever vet fortsatt ikke når de kan starte opp med kjøreopplæringen igjen. Foto Dinside Vis mer
Publisert

Mange kjøreskoler sliter økonomisk, og mange elever går glipp av sommerjobber og lærlingplasser fordi de ikke får gjennomført kjøreopplæring på trafikkskolene og oppkjøring på Statens vegvesen.

Føreropplæringen stoppet 12. mars og kjøreskolene har ikke fått noen signaler om når de kan starte opp igen.

- Vi er veldig utålmodige og skjønner ikke hvorfor vi ikke fikk lov til å starte opp undervisningen igjen når andre aktører som jobber en til en med kunder fikk starte opp 27. april, forteller informasjons- og forlagssjef i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund, Jan Harry Svendsen.

Utarbeidet smittetiltak

De har utarbeidet en bransjestandard i samarbeid med Trafikkforum, NAF og Statens vegvesen som ble sendt til Helsedepartementet 22/4. Den har de ikke fått svar på.

Forslaget går i hovedsak ut på god håndhygiene før man setter seg inn i bilen, samt samt vask av alle harde flater og flater som berøres. Som ratt, girspak, hendler, brytere, speil og hele midtkonsollen.

- Avstand til eleven får vi ikke gjort noe med, men det kan ikke bli verre en det er for andre yrkesgrupper som har fått starte, sier Svendsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer