Første BMW-Rolls

Ved årsskiftet overtar BMW prestisjemerket Rolls Royce fra Volkswagen. Spionbildene antyder at det ytre sett ikke blir alt for store forandringer.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Rolls Royce med kodenavn RR01 er en helt ny bil. BMW har valgt å konsentrere seg om store endringer i de tingene du ikke ser. Den karakteristiske grillen er for eksempel ikke tuklet mye med.

Mer limousin

Bildene Automedias fotograf har tatt under testing sør for København viser enn Rolls Royce som er mer limousin enn forgjengeren Silver Seraph. Den så mer ut som en skikkelig stor sedan. Stemmer antagelsene som ligger i det manipulerte bildet er det særlig takkonstruksjon og vinduer rundt baksetet som skiller seg fra utgående modell.

Dette blir enda mer understreket ved at den nye Rollsen sannsynligvis får såkalte ”suicide-doors”, det vil si baksetedører som er hengslet i bakkant.

Større V12

Rolls Royce Silver Seraph tusler i dag av gårde med en 5,4-liters V12. Det gjør den i stand til å flytte sine 2,3 tonn fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder, men den blir kritisert for å mangle kraft på lave turtall. Den nye motoren blir på 6,8 liter ifølge Automedia. Utgangspunktet for den enorme V12-motoren er den som er presentert i nye BMW 7-serie.

For å unngå kritikk om manglende kraft på lavt turtall vil den nye V12-motoren bli utstyrt med BMWs Valvtronic-system for variabel ventilstyring. Ifølge Automedia vurderer BMW også et system for å kutte ut enkelte sylindere under lav belastning, samt direkteinnsprøytning, for å klare utslippskrav og for å redusere bensinforbruket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer