Elbil Maxus T90 EV

Første el-pickup i Norge

Nordmenn elsker pickuper og nå i februar er den første elektriske modellen klar for norske veier. Den har bare en svakhet.

PERSONBIL OG ARBEIDSBIL: Med fem seter og bra lastekapasitet, er Maxus T90 EV både en arbeidsbil og familiebil. Rekkevidden på 33 mil er kanskje ikke imponerende, men er målt med last. Foto: Maxus
PERSONBIL OG ARBEIDSBIL: Med fem seter og bra lastekapasitet, er Maxus T90 EV både en arbeidsbil og familiebil. Rekkevidden på 33 mil er kanskje ikke imponerende, men er målt med last. Foto: Maxus Vis mer
Publisert

Flere av de store bilprodusentene som Ford, Hummer, Chevrolet og Rivian er allerede på veien med elektriske pickuper. Tesla har annonsert at deres Cybertruck går i produksjon i år. Ingen av disse bilene har ennå satt kursen mot Europa.

Kinesiske Maxus har vært i Norge med sine elektriske varebiler siden 2018. De blir først ute med en elektrisk pickup i Norge, når de første T90 EV leveres til kunder i løpet av februar.

Maxus T90 EV er en stor elektrisk pickup på godt over fem meter, som har fem seter og en bra utstyrsliste. Det omfatter blant annet batterivarmer, ryggekamera, elektriske justerbare skinnseter og innvendig beskyttelse i lasteplanet. Ladekabel for hjemmelading må du imidlertid betale 4500 kroner ekstra for.

Bare tohjulstrekk

Den kommer med 88,5 kWt netto batterikapasitet og 330 kilometer rekkevidde målt etter WLTP-normen med last på planet. Prisen starter på 584 900 kroner.

Under panseret sitter det en elektrisk motor på 204 hester, som har et dreiemoment på 310 newtonmeter. Den kan trekke tilhenger på 1000 kilo og har også en nyttelast på 1000 kilo. Vi har ennå ikke kjørt bilen, men så vidt vi kan se har den bare en stor svakhet – den har bare forhjulstrekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer