Elbil Maxus T90 EV

Første el-pickup i Norge

Nordmenn elsker pickuper og nå i februar er den første elektriske modellen klar for norske veier. Den har bare en svakhet.

PERSONBIL OG ARBEIDSBIL: Med fem seter og bra lastekapasitet, er Maxus T90 EV både en arbeidsbil og familiebil. Rekkevidden på 33 mil er kanskje ikke imponerende, men er målt med last. Foto: Maxus
PERSONBIL OG ARBEIDSBIL: Med fem seter og bra lastekapasitet, er Maxus T90 EV både en arbeidsbil og familiebil. Rekkevidden på 33 mil er kanskje ikke imponerende, men er målt med last. Foto: Maxus Vis mer
Publisert

Flere av de store bilprodusentene som Ford, Hummer, Chevrolet og Rivian er allerede på veien med elektriske pickuper. Tesla har annonsert at deres Cybertruck går i produksjon i år. Ingen av disse bilene har ennå satt kursen mot Europa.

Kinesiske Maxus har vært i Norge med sine elektriske varebiler siden 2018. De blir først ute med en elektrisk pickup i Norge, når de første T90 EV leveres til kunder i løpet av februar.

Maxus T90 EV er en stor elektrisk pickup på godt over fem meter, som har fem seter og en bra utstyrsliste. Det omfatter blant annet batterivarmer, ryggekamera, elektriske justerbare skinnseter og innvendig beskyttelse i lasteplanet. Ladekabel for hjemmelading må du imidlertid betale 4500 kroner ekstra for.

GODT UTSTYRT: Denne pickup-en har mye av det samme utstyret som i en personbil. Det eneste den mangler i konkurransen mot bensin- og diesel modellene som selges i dag, er firehjulstrekk. Foto: Maxus
GODT UTSTYRT: Denne pickup-en har mye av det samme utstyret som i en personbil. Det eneste den mangler i konkurransen mot bensin- og diesel modellene som selges i dag, er firehjulstrekk. Foto: Maxus Vis mer

Bare tohjulstrekk

Den kommer med 88,5 kWt netto batterikapasitet og 330 kilometer rekkevidde målt etter WLTP-normen med last på planet. Prisen starter på 584 900 kroner.

Under panseret sitter det en elektrisk motor på 204 hester, som har et dreiemoment på 310 newtonmeter. Den kan trekke tilhenger på 1000 kilo og har også en nyttelast på 1000 kilo. Vi har ennå ikke kjørt bilen, men så vidt vi kan se har den bare en stor svakhet – den har bare forhjulstrekk.

Gleder seg

Stort sett alle pickuper som selges i Norge har firehjulstrekk. Dette er en fordel for de som bruker bilen under litt vanskelige kjøreforhold, ikke minst med tung last eller til å trekke tilhenger. Noen ny utgave av denne bilen med firehjulstrekk er heller ikke planlagt. Derimot kommer det en helt ny pickup noe seinere som får trekk på alle fire hjul, ifølge den norske importøren.

INGEN KONKURRENTER: Maxus T90 EV har ingen elektriske konkurrenter i Norge. Flere av de store produsentene, inkludert Ford og Chevrolet, har allerede elektriske pickup-er på veien i USA. Foto: Maxus
INGEN KONKURRENTER: Maxus T90 EV har ingen elektriske konkurrenter i Norge. Flere av de store produsentene, inkludert Ford og Chevrolet, har allerede elektriske pickup-er på veien i USA. Foto: Maxus Vis mer

Salgssjef i Maxus Norge, Bernhard Jahnsen, gleder seg selvfølgelig til å starte leveringen av bilen i Norge.

Rimelig femseter

- Vi opplever en ekstremt stor interesse rundt pickupen, og har bestilt et stort antall biler. Med T90 EV treffer vi et helt nytt segment, hvor bilen fungerer vel så bra som en familiebil som den treffer næringsmarkedet. Skal du ha en femseters pickup med bensin- eller dieselmotor, må man regne med å betale opp mot en million kroner, sier Jahnsen.

- I første omgang skal vi selge T90 EV som 5-seter, men vi vil se på mulighetene for å gjøre lokale tilpasninger til 2-setersvarianter for å kunne motta el-varebil-fordeler for firmakunder, sier Jahnsen, som forteller at de først norske kundene får sin bil i løpet av februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer