Rolls-Royce Spectre

Første elbil fra Rolls-Royce

Dette er ingen prototype, men de første bildene av bilen som tar Rolls-Royce inn i elbilens verden – ikke fordi de vil, men fordi de må.

KLAR I 2023: De første kundene vil få sin elektriske Rolls-Royce Spectre i 2023. Den blir verdens første ultra-luksus elbil. Foto: Rolls-Royce
KLAR I 2023: De første kundene vil få sin elektriske Rolls-Royce Spectre i 2023. Den blir verdens første ultra-luksus elbil. Foto: Rolls-Royce Vis mer
Publisert

Foreløpig er det ikke veldig mye vi vet om bilen, som vil bli den største omveltningen i fabrikkens 117-årige historie. I tillegg er de bildene som er frigitt av en kraftig maskert bil.

Det vi vet er at de første kundene får bilene sine i fjerde kvartal 2023 og at navnet blir Spectre. Bilen på bildene, som Rolls-Royce-sjef Torsten Müller-Ötvös er klar på at ikke er en prototype men den virkelige bilen, er to-dørs kupé med stor likhet til Rolls-Royce Wraith som nå er i ferd med å gå ut av produksjon.

V12-motoren vil leve

- Selv om vi nå lanserer vår første elektriske bil siden Rolls-Royce ble etablert i 1904, betyr ikke det at vi legger vekk V12-motoren. Den har lenge vært vårt varemerke og vil med oss i mange år fortsatt, sa Müller-Ötvös da Spectre nylig ble annonsert.

I et intervju med Automotive News i fjor, fortalte en talsmann for den britiske fabrikken at årsaken til at Rolls-Royce nå bygger sin første elbil, er ikke fordi kundene spør etter den, men mer fordi nye lover fra myndighetene forbyr bensin- og dieselbiler i sentrum av byer.

Det er allerede kjent at BMW, som eier Rolls-Royce, bare vil selge elektriske biler etter 2030. Rolls-Royce blir med på det samme lasset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.