Rolls-Royce Spectre

Første elbil fra Rolls-Royce

Dette er ingen prototype, men de første bildene av bilen som tar Rolls-Royce inn i elbilens verden – ikke fordi de vil, men fordi de må.

KLAR I 2023: De første kundene vil få sin elektriske Rolls-Royce Spectre i 2023. Den blir verdens første ultra-luksus elbil. Foto: Rolls-Royce
KLAR I 2023: De første kundene vil få sin elektriske Rolls-Royce Spectre i 2023. Den blir verdens første ultra-luksus elbil. Foto: Rolls-Royce Vis mer
Publisert

Foreløpig er det ikke veldig mye vi vet om bilen, som vil bli den største omveltningen i fabrikkens 117-årige historie. I tillegg er de bildene som er frigitt av en kraftig maskert bil.

Det vi vet er at de første kundene får bilene sine i fjerde kvartal 2023 og at navnet blir Spectre. Bilen på bildene, som Rolls-Royce-sjef Torsten Müller-Ötvös er klar på at ikke er en prototype men den virkelige bilen, er to-dørs kupé med stor likhet til Rolls-Royce Wraith som nå er i ferd med å gå ut av produksjon.

V12-motoren vil leve

- Selv om vi nå lanserer vår første elektriske bil siden Rolls-Royce ble etablert i 1904, betyr ikke det at vi legger vekk V12-motoren. Den har lenge vært vårt varemerke og vil med oss i mange år fortsatt, sa Müller-Ötvös da Spectre nylig ble annonsert.

SOM WRAITH: Spectre blir en todørs kupé som minner svært mye om dagens Wraith.
SOM WRAITH: Spectre blir en todørs kupé som minner svært mye om dagens Wraith. Vis mer

I et intervju med Automotive News i fjor, fortalte en talsmann for den britiske fabrikken at årsaken til at Rolls-Royce nå bygger sin første elbil, er ikke fordi kundene spør etter den, men mer fordi nye lover fra myndighetene forbyr bensin- og dieselbiler i sentrum av byer.

Det er allerede kjent at BMW, som eier Rolls-Royce, bare vil selge elektriske biler etter 2030. Rolls-Royce blir med på det samme lasset.

«Enorme krefter»

Uansett vil Spectre bli verdens første og fineste ultra-luksus bil med rent elektrisk drivverk. Rolls-Royce-sjefen lover at den blir «stillegående, svært eksklusiv og med enorme krefter - akkurat slik våre kunder ønsker det».

BARE ELBILER I 2030: Ifølge en talsmann for Rolls-Royce er det ikke mange kunder som spør etter en elbil. Fra 2030 vil fabrikken bare selge elbiler, på samme måte som moder-fabrikken BMW: Foto: Rolls-Royce.
BARE ELBILER I 2030: Ifølge en talsmann for Rolls-Royce er det ikke mange kunder som spør etter en elbil. Fra 2030 vil fabrikken bare selge elbiler, på samme måte som moder-fabrikken BMW: Foto: Rolls-Royce. Vis mer

Ut fra bildene kan vi blant annet se at Spectre får to dører som er hengslet i bakkant og med dørhåndtakene rett under sidespeilet. Hvor stort batteri eller hvor lang rekkevidde bilen vil få er fortsatt uklart. Det er ventet at batteripakken blir stor og at den vil få minst to elektriske motorer for som vil gi bilen firehjulstrekk.

Bentley, den VW-eide konkurrenten til Rolls-Royce, har tidligere kunngjort at deres første elektriske bil vil bli levert til kunder i 2025.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer