Rolls-Royce Spectre

Første elbil fra Rolls-Royce

Dette er ingen prototype, men de første bildene av bilen som tar Rolls-Royce inn i elbilens verden – ikke fordi de vil, men fordi de må.

KLAR I 2023: De første kundene vil få sin elektriske Rolls-Royce Spectre i 2023. Den blir verdens første ultra-luksus elbil. Foto: Rolls-Royce
KLAR I 2023: De første kundene vil få sin elektriske Rolls-Royce Spectre i 2023. Den blir verdens første ultra-luksus elbil. Foto: Rolls-Royce Vis mer
Publisert

Foreløpig er det ikke veldig mye vi vet om bilen, som vil bli den største omveltningen i fabrikkens 117-årige historie. I tillegg er de bildene som er frigitt av en kraftig maskert bil.

Det vi vet er at de første kundene får bilene sine i fjerde kvartal 2023 og at navnet blir Spectre. Bilen på bildene, som Rolls-Royce-sjef Torsten Müller-Ötvös er klar på at ikke er en prototype men den virkelige bilen, er to-dørs kupé med stor likhet til Rolls-Royce Wraith som nå er i ferd med å gå ut av produksjon.

V12-motoren vil leve

- Selv om vi nå lanserer vår første elektriske bil siden Rolls-Royce ble etablert i 1904, betyr ikke det at vi legger vekk V12-motoren. Den har lenge vært vårt varemerke og vil med oss i mange år fortsatt, sa Müller-Ötvös da Spectre nylig ble annonsert.

I et intervju med Automotive News i fjor, fortalte en talsmann for den britiske fabrikken at årsaken til at Rolls-Royce nå bygger sin første elbil, er ikke fordi kundene spør etter den, men mer fordi nye lover fra myndighetene forbyr bensin- og dieselbiler i sentrum av byer.

Det er allerede kjent at BMW, som eier Rolls-Royce, bare vil selge elektriske biler etter 2030. Rolls-Royce blir med på det samme lasset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer