Første Ford GT solgt

Ford GT prosjektet ble startet midt på 60-tallet og hadde som mål å vinne Le Mans. Det gjorde de også. De oppnådde både første, andre og tredje plass i 1966 og vant også de tre neste årene.

Publisert
Sist oppdatert

Den første Ford GT 2005 modell er solgt til den nette sum av 557.500 dollar. En anonym budgiver konkurrerte ut en mengde andre ivrige bilentusiaster i forsamlingen og sikret seg den gjenoppståtte legendariske sportsbilen. Vedkommende signaliserte samtidig at dette kan bli en verdifull bil, selv om den vil få en så lav utsalgspris som 150.000 dollar neste vår når det ordinære salget starter.

- Siden prisen på den første Ford GT passerte en halv million dollar beviser det at Ford GT knytter seg til kundene på en magisk måte, sier Chris Theodore, Ford Vice President of Advance Product Creation.

Bilen ble kjørt opp på podiet av den ekstremt bilinteresserte programlederen for "Tonight Show", Jay Leno.

Kjøperen av bilen vil få en Ford GT med understellsnummer "10". Ford vil utstede et sertifikat som sier at dette er den første bilen som er solgt til kunde. De ni første bilene skal Ford eie selv.

Ekstremt

Ford GT blir en verstingbil med en stor 5,4-liters V8-motor med kompressor. Motoren yter 500 hestekrefter ved 6.000 omdreiniger i minuttet og 678 newtonmeter ved 4.500 omdreininger. Den har to kamaksler per sylinderrekke, fire til sammen. GT får 18 tommer felger foran og 19-tommers bak. Foran blir den skodd med 235/45-18 og bak blir de valser i størrelse 315/40-19.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer