Første glimt av Ford Focus RS

Etter mye frem og tilbake er nå Focus RS på vei mot lansering. Her er de første smakebitene på den hittil råeste Focusen.

Publisert
Sist oppdatert

Disse bildene viser tilsynelatende en spionfotografert Focus RS. I virkeligheten dreier det seg om noen offisielle bilder som er sendt ut av Ford selv, for å holde spenningen oppe frem mot introduksjonen.

Ny trend

Simulerte og offisielle spionfotografier er en ganske ny trend som blir stadig mer utbredt. For oss er det for så vidt interessant, og det er også derfor vi publiserer bildene, men det er verdt å påpeke at disse ikke må forveksles med våre vanlige spionbilder som kommer fra uavhengige aktører.

Fortsatt kamuflert

Når det gjelder selve bilen, og bildene av den, er det i grunn ikke så mye som kommer frem. Kamufleringsplasten er fortsatt påklistret og alt som avsløres er ting vi kunne gjettet på forhånd, som store hjul og luftinntak, samt et senket understell.

Forhjulsdrift

Men Ford slipper også litt informasjon om det som befinner seg under skallet. For det første virker det nå klart at Focus RS kommer med ren forhjulsdrift, og ikke firehjulsdrift slik det tidligere har vært antatt.

Differensialbrems

Riktignok vil man forsyne fremhjulene med en avansert differensialbrems som vil fordele kreftene hensiktsmessig mellom de to hjulene. Det hjelper mye, samtidig som kjøreegenskapene blir litt mer utfordrende, men den kan uansett aldri erstatte firehjulsdrift. Vi må innrømme at vi ble litt skuffet da vi hørte dette. Ford burde ha enkel tilgang på Haldex-teknologien som i siste generasjon kunne gjort underverker med denne bilen, ikke minst med den nye differensialbremsen til bakhjulene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer