Chery Arrizo 5e

Første kinesiske elbil i Norge

300.000 kroner for lang rekkevidde og stor plass.

KINESER I NORGE: Den kinesiske elbilen Chery Arrizo 5e er klar for å selges på det norske markedet. Her er den fotografert på Fornebu i Bærum kommune. Foto: RSA
KINESER I NORGE: Den kinesiske elbilen Chery Arrizo 5e er klar for å selges på det norske markedet. Her er den fotografert på Fornebu i Bærum kommune. Foto: RSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi starter salget umiddelbart. Den første bilen er Chery Arrizo 5e med rekkevidde på 379 km. Bilen har god plass og vi priser bilen til 299.900, sier Espen Kristoffersen hos bilimportøren RSA til Bilnytt.no (betalingstjeneste).

For bare én uke siden ble disse to kinesiske elbilene avslørt, på «besøk» i Norge.

RSA satser nå stort på sitt fjerde bilmerke, kinesiske Chery. Mandag ettermiddag ble den første informasjonen om merket lagt ut på nettsiden Chery.no.

Men først - angående rekkevidden. Til nå har bilen kun fått offisielle NEDC-tall (den gamle snillere rekkevidde-standarden), som viser 401 km. Dette tallet vil bli justert ned, den dagen offisielle WLTP-tall kommer.

300 biler på vei

Ifølge Bilnytt har allerede den første båten med elektriske crossoveren Chery Arrizo 5e forlatt Kina, med kurs for Drammen. Og i oktober kommer de første 300 elbilene til Norge. I 2020 har RSA budsjettert med minst 1.000 solgte biler.

Norge blir det første landet som kun skal selge de elektriske utgavene av merket, som vil innfri mange av kravene nordmenn har til elbiler - bortsett fra hengerfeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer