Kia EV6

Første skredder­sydde elbil

Med blant annet to elbiler har Kia blitt kjempepopulært i Norge. Derfor er deres første rendyrkede elbil ekstra interessant.

KIA EV6: Slik ser Kias første skreddersydde elbil ut. Foto: Kia
KIA EV6: Slik ser Kias første skreddersydde elbil ut. Foto: Kia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kia har vokst til å bli et ettertraktet bilmerke her til lands. Og naturligvis har spesielt Kia e-Soul og Kia e-Niro blitt tatt godt imot og hjulpet på populariteten i elbillandet Norge.

Sørkoreanerne har imidlertid ikke lansert en rendyrket elbil ennå, da de to nevnte modellene også er laget for å kunne kjøres med fossildrevet motor. Det vil si, ikke før nå.

Første med skreddersøm

Kia EV6 er merkets aller første skreddersydde helelektriske bil. Og den tegner til å kunne bli bra, med et radikalt utseende og gode prestasjoner. Denne bilen er ment å bli Kias nye spydspiss, som skal lede en bølge av nye elbiler fra det koreanske merket.

Innen 2027 skal Kia lansere ytterligere seks skreddersydde EV-elbiler, i tillegg til EV6.

Fra nå vil alle elbilene deres bære modellnavnet EV, samt et tall som illustrerer størrelsen. Følgelig vil EV6 bli en mellomstor crossover, noe mindre enn en kompakt SUV. Større SUV-er vil få et høyere tall.

God rekkevidde

Fullstendige tekniske spesifikasjoner blir ikke bekreftet før senere denne måneden, men vi vet at EV6 skal dele plattform (E-GMP) med Ioniq 5 (Hyundai), som ble avslørt tidligere i mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.