Første skritt mot selvkjørende Tesla

Mens konkurrentene jobber intenst med å utvikle autopilot-systemer, får eierne av Model S det som en gratis oppdatering allerede nå.

KONTINUERLIG OVERVÅKNING: Det nye systemet benytter kameraer, radarer og ulike sensorer til å overvåke all trafikk rundt bilen. Foto: TESLA
KONTINUERLIG OVERVÅKNING: Det nye systemet benytter kameraer, radarer og ulike sensorer til å overvåke all trafikk rundt bilen. Foto: TESLA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi skrev for kort tid siden har Tesla testet ut sitt autopilot-system i Norge. En liten gruppe norske Tesla-eiere har vært blant 2.000 testsjåfører i verden.

Les mer: Dette er de beste filskifte-varslerne

Og i løpet av natten har Tesla sendt ut software-oppdateringen 7.0 til alle Tesla Model S-bilene som har det forberedende utstyret autopiloten krever.

Det vil si kameraer, radarer og 12 sensorer som uansett hastighet overvåker et område rundt hele bilen på opp mot nesten fem meter.

Les også: Nye Audi A4 har 30 assistansesystemer

Noen høydepunkter med Teslas nye Autopilot

Autopiloten kan selv skifte fil straks du tapper på blinklyshendelen. Den hjelper deg med å finne ledig parkeringsplass. Systemet bistår deg med å holde filen bilen kjører i. Sørger for korrekt avstand til trafikken foran.

Nå er det altså ikke sånn at bilen kjører fullstendig alene. Til det er det nok for mange lover og regler som butter i mot, selv om teknologien i prinsippet ikke er så langt unna å mestre det.

Skal bedre sikkerheten

Muligheten for autopilot på Model S ble lagt til i fjor, men også eldre Model S-utgaver kan få autopiloten. Det krever bare noe mer omfattende installeringsarbeide først.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer