Ønsker forbud mot sommerdekk:

Første snøfall ga skader for 100 millioner kroner

Nå vil forsikringsselskapene ha forbud mot sommerdekk i vintermånedene.

DYRT: Forsikringsselskapene har fått krav på rundt 100 millioner kroner fra norske bilister etter det første snøfallet i år. Denne bilen hadde et uheldig møte med en buss. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
DYRT: Forsikringsselskapene har fått krav på rundt 100 millioner kroner fra norske bilister etter det første snøfallet i år. Denne bilen hadde et uheldig møte med en buss. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er det én ting som er en gjenganger hver høst, så er det at det første snøfallet kommer som julekvelden på kjerringa for norske bilister.

I år var intet unntak, og Gjensidige kan rapportere om at nordmenn leverte skademeldinger for rundt 100 millioner kroner i forbindelse med det første snøfallet for en drøy uke siden.

Nesten 4.000 skademeldinger fant veien til forsikringsselskapene - 15-20 prosent mer enn gjennomsnittet. Riktignok er det ikke slik at alle skademeldingene kan kobles til glatte veier, påpeker kommunikasjonssjef i Gjensidige, Bjarne Rystad.

Ønsker forbud mot sommerdekk

Ifølge Gjensidiges statistikk krasjer 50 nordmenn daglig med sommerdekk på vinterføre.

- Bilister på sommerdekk på skikkelig vinterføre er en fare for seg selv og andre. Våre naboland har for lengst innført et slikt påbud, nå er det på tide vi følger etter. Vi trenger å få ned antallet bilister som fremdeles gambler på sommerdekk om vinteren. En altfor stor andel biler involvert i ulykker på vinterveier er skodd med sommerdekk, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer