Første som gjør dette

Er det mulig å kjøre fra Nordpolen til Sydpolen i elbil? Ja, mener ekteparet Ramsey. I mars starter de på turen.

EKSTREM TUR: Turen ekteparet Ramsey skal ut på er 27 000 kilometer lang og går gjennom is, snø, kulde sand og ørkenvarme. Kjøreturen starter i mars og om nesten ett år skal de nå Sydpolen.. Foto: Nissan
EKSTREM TUR: Turen ekteparet Ramsey skal ut på er 27 000 kilometer lang og går gjennom is, snø, kulde sand og ørkenvarme. Kjøreturen starter i mars og om nesten ett år skal de nå Sydpolen.. Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det høres ut som en umulig oppgave, og har aldri tidligere blitt forsøkt i en elektrisk bil. Turen som det britiske ekteparet Chris og Julie Ramsey skal ut på er 27 000 kilometer lang, skal ta elleve måneder og går gjennom alt fra snøstormer og skruis til tropevarme og ørkensand.

Bilen de skal bruke er Nissans nye elbil Ariya. Islandske Arctic Trucks, som er berømt for sine ekspedisjonsbiler, har bygd om bilen slik at den får svært høy bakkeklaring, store 39-tommers hjul som passer for terrengkjøring og bedre beskyttelse av batteri og understell.

Ellers er dette en standard Ariya. Den har den samme batteripakken og firehjulsrekken som bilen du kan kjøpe i butikken her hjemme. Det vil si; en drone for bruk til rekognosering og fotografering kan ta av og lande på det spesielle takstativet. I tillegg har det kaffe-elskende ekteparet utstyrt bilen med en espressomaskin.

Nesten original

Chris Ramsey, som leder ekspedisjonen, har vært spesielt opptatt av at bilen de kjører skal være så original som mulig:

- Vi har gjort minimale endringer på bilen, for å vise hva en slik elbil kan klare under vanskelige kjøreforhold. Når det gjelder drivverk, batteri og de fleste andre tekniske innretninger, er ikke vår Nissan Ariya annerledes enn den du kan kjøpe i butikken, forklarer Ramsey.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.