Første stikk til BMW

Nye BMW X1 er den mest solgte premium-SUVen på det europeiske markedet.

BMW X1 har fått en god start salgsmessig Foto: BMW
BMW X1 har fått en god start salgsmessig Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For få år siden fantes det få premium-SUVer. I dag har du mange valgmuligheter, både hva gjelder produsent, pris og størrelse. BMW X1 er et av de nyeste skuddene på stammen og den klarer seg foreløpig meget bra.

Knapp ledelse

Fra januar til og med juni i år ble det solgt 44.067 eksemplarer av X1. Det er riktignok bare 407 eksemplarer mer enn nummer to på listen, Audi Q5. Q5 ble lansert i 2008 og holder dermed takten oppe på imponerende vis.

Les test av BMW X1 her.

Det er bransjemagasinet Automotive News som bringer nyheten, basert på statistikk fra JATO Dynamics.

Over 64.000 biler

X1 er en viktig modell for BMW, ikke minst her i Norge. I europeisk sammenheng er den fjerde mest solgt blant BMW-modellene. Fra lanseringen i fjor høst og frem til 1. august i år, er det solgt over 64.000 biler.Rimeligere

Automotive News peker på den relativt sett lave prisen som noe av forklaringen. Bak Audi Q5 på andreplass, finner vi henholdsvis Volvo XC60, Land Rover Freelander og BMW X5. Sammenlignet med disse er X1 både mindre og rimeligere.

Les test av Audi Q5 her.

Ny storebror i høst

Kanskje er det ikke ubetydelig at storebror X3 som egentlig konkurrer med de fleste av de overnevnte bilene, er i ferd med å byttes ut i en ny utgave. Ny X3 kommer i allerede nå i høst og vil kunne gi sin lillebror solid intern konkurranse. I Norge vil nok likevel prisen i det minste skille innstegsmodellene en del. X1 begynner i dag på 359.000 kroner. X3 kommer trolig til å starte et sted litt over 500.000 kroner.

Mer om nye BMW X3 finner du her.

Nye konkurrenter neste år

BMW X1 får imidlertid nok av konkurranse ”utenfra” også. Allerede neste år er det ventet at dens mest direkte konkurrent kommer på banen, nemlig Audi Q3. Også Saab 9-4X og Mini Countryman vil da kunne trekke en del potensielle kunder. Mercedes på sin side må nok klare seg med GLK i den kompakte delen av SUV-klassen en stund til. En enda mindre SUV basert på neste B-klasse er imidlertid noe spekulantene lenge har snakket om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer