Tesla Model S og Roadster

Første Tesla over én million kilometer

De største Tesla-markedene er USA, Kina, Nederland og Norge. Men rekorden er satt i Tyskland.

150.000 PER ÅR: Tyske Hansjörg von Gemmingen har tilbakelagt nesten denne avstanden hvert år siden han kjøpte sin Model S P85. Han har byttet batteripakke to ganger og elmotor fire ganger. Illustrasjonsfoto: Elbil24
150.000 PER ÅR: Tyske Hansjörg von Gemmingen har tilbakelagt nesten denne avstanden hvert år siden han kjøpte sin Model S P85. Han har byttet batteripakke to ganger og elmotor fire ganger. Illustrasjonsfoto: Elbil24 Vis mer
Publisert

Hansjörg von Gemminger har altså klart å tilbakelegge den utrolige avstanden, på 1.000.000 kilometer, med én og samme bil - og han har i tillegg en Tesla Roadster, som brukes en god del mer sjeldent. Det er det tyske nettstedet emobly.com som kan fortelle om milslukeren von Gemminger.

Batteribytter

Det skal sies at batteriene har blitt byttet to ganger. Det første ble byttet etter 290.000 kilometer. (Her presiserer eMobly at biler som skrotes i Tyskland bare har tilbakelagt 150.000 kilometer i snitt). Batteripakken som nå sitter i bilen, ble installert etter 540.000 kilometer.

Den nærmer seg altså en kjørelengde på en halv million kilometer, og skal fortsatt ha en gjenværende kapasitet på 86 prosent. Von Gemminger forteller imidlertid at ladehastigheten på superladerne har sunket merkbart.

Nyeste motor mye mer holdbar

Motorer har han måttet bytte oftere - men dette skal ifølge eMobly være på grunn av konstruksjonsfeil ved den første motorserien. Dagens motor ble nemlig satt inn så tidlig som etter 320.000 kilometer.

Von Gemminger presiserer at han har en skånsom kjørestil. Han bruker sjelden mer enn 60 kW av den totalt tilgjengelige effekten på 310 kW. Han har dessuten, utrolig nok, klart seg med en andel av bruk av superladere på under 40 prosent, tross de svært lange avstandene han har kjørt. Det ligger nær gjennomsnittet for Tesla-eiere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer