Første turbo-Z4 prøvekjørt

Z4 har blitt større og sterkere. Som vanlig var det toppmodellen som ble stilt til disposisjon på testkjøring i Spania.

Første turbo-Z4 prøvekjørt
Publisert
Sist oppdatert

Alicante (DinSide Motor): BMW har laget roadstere i lange tider, og de som husker noen år tilbake klarer kanskje å se for seg dagens Z4 som kom i 2002, Z3, Z1, Z8 og sikkert også 507 og 328. Dagens Z4 har nå gått i 7 år, som er modellsyklusen BMW bruker, og dermed kommer den nye bilen nå til våren.

Vi ble utstyrt med en Z4 sDrive35i, som er det riktige navnet på den foreløpige toppmodellen. Den var i tillegg utstyrt med 7-trinns dobbelkløtsj girkasse. I prislisten kan dere se at alle motorer leveres med vanlig automatgir, men det er bare toppmotoriseringen som har dobbelkløtsjkasse.

Motoren som sitter i 35i er den samme rekkeseksereren med to turboladere som er plassert i en rekke andre biler. Både 1-serie, 3-serie, X6 og 7-serie (med annen effekt)leveres med denne motoren. I Z4 har den som stort sett ellers 306 hestekrefter, og Z4 har nå også full pakke med Efficient Dynamics. Dette er CO2-spareprogrammet til BMW som nå finnes på alle BMW-modeller. M-biler har det kun i begrenset omfang.

Helt ny

Designet på en ny bil blir hos BMW avgjort gjennom en konkurranse i designavdelingen. En rekke designere tegner for harde livet, og toppledelsen hos BMW plukker ut de som skal få gjøre bilen ferdig. I dette tilfellet var det to kvinner som vant. Grunnen til at det ble to er at det er en konkurranse for interiør og en for eksteriør. Vi mener den nye Z4en ser svært bra ut og at det er en stor fremgang fra dagens modell. Formene er fine, og man har samtidig klart å ta vare på noe av det gode fra Chris Bangle, nemlig dette med konkav og konveks, som i hvert fall i blant gir veldig fine lys- og skyggeeffekter i lakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer