BMW i3

Forsvant plutselig

Nye bilmodeller står i kø for lansering i Norge. Samtidig forsvinner andre. Her er fem populære som plutselig er blitt borte.

BLIR SAVNET: Fem biler som har vært favoritter hos mange nordmenn, inkludert Hyunai Ioniq, forsvant i 2022. De kommer aldri tilbake, men finnes i tusenvis i bruktbutikkene. Foto: Markus Pentikainen
BLIR SAVNET: Fem biler som har vært favoritter hos mange nordmenn, inkludert Hyunai Ioniq, forsvant i 2022. De kommer aldri tilbake, men finnes i tusenvis i bruktbutikkene. Foto: Markus Pentikainen Vis mer
Publisert

Med elbil-revolusjonen i full sving, går utviklingen av nye bilmodeller raskere enn noen gang. Rekkevidda øker kraftig, de lader raskere og får mer utstyr. Biler som var populære bestselgere for bare to-tre år siden, er plutselig blitt lite attraktive.

BMW i3, Hyundai Ioniq og Renault Zoe er typiske eksempler. En dag kjemper de i toppen, noen dager seinere løper kundene etter nye, mer moderne konkurrenter.

Hva skjedde med disse tre, og hva skjedde med Toyota Prius, bilen som satte alle verdens bilfabrikker på hybrid-kjøret?

Vi har plukket ut fem biler som forsvant i 2022, og vi prøver å forklare hvorfor de er borte og om fabrikken har en erstatter på gang.

BMW i3

Helt til det siste har BMW i3 vært en populær elbil blant norske kunder. Da den kom på markedet høsten 2013 var dette en av de første bilene som var bygget fra bunnen av som ren elbil. Den hadde lette materialer som aluminium, kullfiber og plast og spesielle lettrullende hjul.

Dermed var den også en dyr bil å bygge og i tillegg ganske upraktisk for flere enn to personer. BMW har trolig aldri tjent særlig med penger på i3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer