Volvo XC40 Twin Engine

Forsvinner fra det norske markedet

Den populære ladbare hybriden fikk kort tid i Norge.

FASES UT: Den ladbare utgaven av Volvo XC40 forsvinner fra det norske markedet. Foto: Rune M. Nesheim
FASES UT: Den ladbare utgaven av Volvo XC40 forsvinner fra det norske markedet. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

«Endelig er den ladbar», skrev vi i mars 2020 etter å ha testa Volvo XC40 T5 Twin Engine – bilen som først ble lansert sommeren 2019. Den ladbare hybriden er blitt en populær modell i Norge, men har det siste året fått konkurranse fra en helelektrisk variant av Volvos minste SUV.

Etter kun få år i Norge, er det faktisk over.

Hadde blitt 50 000 kroner dyrere fra nyttår

Tidligere denne uka kunne Volvo avsløre at de kutter ut dieselsalget sitt i Norge i 2022. Samtidig kunngjorde selskapet at den ladbare utgaven av XC40 forsvinner fra det norske markedet, skriver nettstedet Broom.

En rask titt på Volvos norske nettsider avslører at det ikke lenger er mulig å bestille XC40 ladbar hybrid, og foreløpig er det kun i Norge at denne fases ut.

Overfor Broom forteller Erik Trosby, Volvos norske PR- og kommunikasjonssjef, at årsaken til at denne modellen fases ut fra det norske markedet, er en kombinasjon mellom pris og at kundene har rettet blikkene mot helelektriske XC40 og kommende C40.

– Beslutningen er en kombinasjon av at den ladbare hybriden blir uforholdsmessig dyr på grunn av de nye avgiftene, sammenlignet med den helelektriske XC40. Vi ser at salget uansett dreier mer og mer i retning elektriske XC40 og C40, så det er en til dels naturlig utvikling at den bilen fases ut, uttaler han til nettstedet.

Ifølge Trosby ville XC40 ladbar hybrid blitt over 50 000 kroner i Norge fra 1. januar neste år med de nye avgiftene.

HELELEKTRISK: Volvo har startet produksjonen av sin første helelektriske bil, og de første bilene ankommer Norge allerede i år. Video: Volvo Vis mer

Elektrisk blir viktig fremover

Sammen med bilprodusenter som tyske Mercedes, amerikanske Ford og GM, kinesiske BYD og britiske Jaguar Land Rover, signerte svenske Volvo avtalen som forplikter bilprodusenten om å kutte bensin og diesel helt innen 2040 - og allerede innen 2035 i de ledende markedene – under klimamøtet i Glasgow i november.

XC40 Recharge var den første modellen på veien mot en helelektrisk bilpark, og den får snart følge med C40 Recharge, som blir Volvos andre helelektriske modell.

Svenskene intensiverer nå elbilsatsningen, i det de kun skal produsere elbiler fra og med 2030.

Crossoveren C40 Recharge har allerede gått i produksjon ved svenskenes fabrikk i Gent, hvor Volvo XC40 Recharge settes sammen. På den belgiske fabrikken skal kapasiteten raskt økes til 135 000 elbiler i året, meldte Volvo Cars i høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer