Volvo XC40 Twin Engine

Forsvinner fra det norske markedet

Den populære ladbare hybriden fikk kort tid i Norge.

FASES UT: Den ladbare utgaven av Volvo XC40 forsvinner fra det norske markedet. Foto: Rune M. Nesheim
FASES UT: Den ladbare utgaven av Volvo XC40 forsvinner fra det norske markedet. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

«Endelig er den ladbar», skrev vi i mars 2020 etter å ha testa Volvo XC40 T5 Twin Engine – bilen som først ble lansert sommeren 2019. Den ladbare hybriden er blitt en populær modell i Norge, men har det siste året fått konkurranse fra en helelektrisk variant av Volvos minste SUV.

Etter kun få år i Norge, er det faktisk over.

Hadde blitt 50 000 kroner dyrere fra nyttår

Tidligere denne uka kunne Volvo avsløre at de kutter ut dieselsalget sitt i Norge i 2022. Samtidig kunngjorde selskapet at den ladbare utgaven av XC40 forsvinner fra det norske markedet, skriver nettstedet Broom.

En rask titt på Volvos norske nettsider avslører at det ikke lenger er mulig å bestille XC40 ladbar hybrid, og foreløpig er det kun i Norge at denne fases ut.

Overfor Broom forteller Erik Trosby, Volvos norske PR- og kommunikasjonssjef, at årsaken til at denne modellen fases ut fra det norske markedet, er en kombinasjon mellom pris og at kundene har rettet blikkene mot helelektriske XC40 og kommende C40.

– Beslutningen er en kombinasjon av at den ladbare hybriden blir uforholdsmessig dyr på grunn av de nye avgiftene, sammenlignet med den helelektriske XC40. Vi ser at salget uansett dreier mer og mer i retning elektriske XC40 og C40, så det er en til dels naturlig utvikling at den bilen fases ut, uttaler han til nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.