Fortsatt bilkupp på grønne skilter

I regjeringens forslag til Statsbudsjett er det foreslått endringer som gjør at de aller fleste "luksus-varebilene" på grønne skilter vil forsvinne. Men ikke alle blir borte, og varebiler på grønne skilter vil antagelig fortsatt være et attraktivt alternativ for mange.

Publisert

Det er flere årsaker til at Regjeringen Stoltenberg foreslår endringene i avgifter for "Varebil klasse 2", en av de viktigste er en tilpassing til EU som ikke akkurat er overbegeistret for denne typen særavgifter.

Dette er endringen

Forslaget lyder på at en kasse med yttermålene 140 (lengde) x 90 (bredde) x 105 cm (høyde), både skal få plass i, og kunne lastes inn i en bil for å få den godkjent som varebil i klasse 2. Tidligere var kravet at bilene bare skulle ha plass til denne kassen inn i bagasjerommet, uten hensyn til om den gikk inn gjennom lasteåpningen eller ikke.

Noen kommer, noen går

Nedenfor finner du en tabell som viser hvilke modeller som kan forsvinne, og hvilke modeller som vil fortsette som varebil. Prisene er angitt som maksimums- og minimumspriser for modellene.

Ingen krav og god tilgang

Kan du kjøpe bil på grønne skilter? Joda, det kan du. Det settes ingen krav til at man skal være registrert som næringsdrivende for at du skal kunne kjøpe varebiler med grønne skilter. Og mange ser det som en rimelig inngangsbillett til biler de ellers ikke ville hatt råd til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer