Kjøpte Bugatti Chiron med farens kredittkort

Fortvilet over bil­avgift på 6 millioner

Sønnen til en kinesisk forretningsmann kjøpte luksusbilen til 33 millioner kroner i Vancouver, og klagde høylytt over de canadiske avgiftene han måtte betale.

SYTER OVER AVGIFTENE: Den kinesisk milliardærsønn Ding Chen kjøpte nylig en slik superbil, en Bugatti Chiron, fra en canadisk forhandler og betalte med farens kredittkort - i overkant av 33 millioner kroner (5,1 millioner kanadiske dollar). Etterpå klagde han over avgiftene på seks millioner. Foto: Bugatti
SYTER OVER AVGIFTENE: Den kinesisk milliardærsønn Ding Chen kjøpte nylig en slik superbil, en Bugatti Chiron, fra en canadisk forhandler og betalte med farens kredittkort - i overkant av 33 millioner kroner (5,1 millioner kanadiske dollar). Etterpå klagde han over avgiftene på seks millioner. Foto: Bugatti Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den Hong Kong-baserte avisen South China Morning Post (SCMP), som i april kunne fortelle om den (kanskje lettere bortskjemte?) unge luksusbilkunden fra Kina. Han er sønn av en tidligere andeoppdretter ved navn Chen Mailin.

Fra ender til skyskrapere

Sistnevnte kom fra fattige kår, men tjente nok på å ale opp ender til å investere i bygg, hotelldrift og konstruksjon av skyskrapere - en geskjeft som åpenbart har hatt medvind i Kina de siste årene.

I alle fall kjøpte han i 2014 en bolig til cirka 330 millioner kroner i Vancouvers mest fasjonable strøk og han har tidligere kjøpt et privat jetfly, en Bombardier Challenger, til sin sønn, kan SCMP fortelle.

Det spesielle med historien om bilen er at Ding Chen visstnok skal ha troppet opp hos Bugatti-forhandleren, Weissach Group, og kjøpt bilen mot umiddelbar betaling med farens kredittkort, et kinesisk Union Pay-kort.

Deretter la han ut bilde av regningen, der man kan identifisere både kjøper og kortets eier (adressen er fortsatt lesbar under den hvite stripen), akkompagnert av kommentaren: «Disse avgiftene ... hjertet mitt kjennes slitent».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer