Sliter med å levere elbiler til Norge

Forvent lang leveringstid

Tilgangen på de såkalte halvlederne vil ikke normaliseres før i 2024, ifølge Volkswagen. NAF lanserer alternativer for dem som ikke vil eller kan vente.

FORSINKET: Det er mange som venter lenge på den populære elbilen Skoda Enyaq, blant annet på grunn av produsentens manglende tilgang på halvledere. Foto: Øystein B. Fossum
FORSINKET: Det er mange som venter lenge på den populære elbilen Skoda Enyaq, blant annet på grunn av produsentens manglende tilgang på halvledere. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilbransjen har slitt med tilgangen på halvledere under hele coronapandemien, men det ser ifølge bransjen ikke ut til å være bedring i sikte med det første.

Ifølge Volkswagen Group - konsernet som blant annet huser merker som VW, Skoda, Audi, Cupra og Porsche - må kundene måtte forvente lange leveringstider i noen år til.

I et intervju med finansnettstedet Boersen-Zeitung (ekstern lenke) sier finansdirektør Arno Antlitz at han tror tilgangen på mikrobrikker ikke vil normaliseres før i 2024, siden produsentene av mikrobrikker ikke vil kunne møte etterspørselen før da - til tross for at det skal investeres store pengesummer på å bedre produksjonskapasiteten.

– Situasjonen bør bedres i 2023, men det strukturelle problemet vil fortsatt ikke være løst da, sier Antlitz til nettstedet.

Volkswagen-importøren

I Norge har blant annet elbilen Skoda Enyaq lidd av veldig lange og uvisse leveringstider. DinSide har spurt den norske Volkswagen-importøren, Harald A. Møller, om situasjonen.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Øyvind Rognlien Skovli, mener ting er i ferd med å endre seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer