Bilåret 2019

Forventer at det selges 150.000 personbiler i år

Det er ladbare biler som vil utgjøre mesteparten av salget, mens bensin- og dieselbiler vil ha en nedgang, spår bilimportørene.

STORE FORVENTNINGER: Ladbare biler er langt mer populære i Norge enn i andre europeiske land, og importørene jobber for å få inn så mange av disse som mulig til det norske markedet, som resulterer i ventelister på en god del bilmodeller og store forventninger til leveringsvolumene på disse bilene. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix.
STORE FORVENTNINGER: Ladbare biler er langt mer populære i Norge enn i andre europeiske land, og importørene jobber for å få inn så mange av disse som mulig til det norske markedet, som resulterer i ventelister på en god del bilmodeller og store forventninger til leveringsvolumene på disse bilene. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første arbeidsdag i år kunne Bilimportørenes Landsforening (BIL) presentere hvordan importørene selv forventer at bilåret 2019 vil se ut.

De tror det blir solgt om lag 150.000 personbiler i år, som er omtrent likt fjorårets bilsalg, men drivlinjeandelene endres stadig. Bransjens egne prognoser sier, blant annet, at 60 prosent av de solgte bilene i år kommer til å være ladbare.

- Medlemmene våre spår, ikke overraskende, at elektrifiseringen kommer til å tilta også i år. Det skyldes ikke minst mange nylanseringer av både helelektriske biler og nye, ladbare hybrider med vesentlig lengre rekkevidde enn det som har vært vanlig tidligere, sier direktør Erik Andresen i en pressemelding.

Lenger ned i saken ser du BILs prognoser i tabeller.

Elektrisk opp, bensin og diesel ned

Ladbare biler er langt mer populære i Norge enn i andre europeiske land. Importørene jobber derfor for å få inn så mange av disse bilene som mulig på det norske markedet.

Flere av de ladbare bilmodellene har lange ventelister, og det er knyttet store forventninger til leveringsvolumene på disse bilene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer