Forventer bilsalgboom i dag

Men i Norge står det stille.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Tyskland, Italia, Frankrike og Spania har gjort det, skal nå også Storbritannia gi høyere vrakpantordning for å få fart på nybilsalget igjen.

- Vil selge 200.000 flere biler

Og de britiske bilselgerne forbereder seg på en kraftig økning av salget allerede i dag, når ordningen starter. Britiske Ford har allerede mottatt 1.400 forhåndsbestillinger fra bileiere som vil bytte den gamle bilen mot en ny.

- Jeg tror industrien vil øke med 150.000 til 200.000 på grunn av dette, sier Ingvar Sviggum, salg- og markedsansvarlig i Ford Europa.

Planen går ut på at nybilkjøpere får 20.000 kroner i avslag når de kjøper ny bil, dersom de kombinerer det med å vrake en eldre bil med over ti års levetid.

Høyere vrakpant redder småbilene

Tjente milliarder på vrakpant

I Tyskland startet en lignende vrakpantordning tidligere i år, og dette dette ført til at det tyske bilsalget i april økte med 20 prosent i forhold til samme måned i fjor.

I tillegg har den tyske staten tjent en halv milliard euro på tiltaket - altså 4,5 milliarder norske kroner. Årsaken er at nybilsalgene økte statens omsetning av bilavgifter så mye at den har tjent inn igjen de 1,5 milliardene euro som ble bevilget til vrakpantordningen i første omgang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer