Vått og glatt

Forventer mange bulkeskader

Det er én spesiell krasj som går igjen i trafikken på fredager. I fjor smalt det bakfra for over 100 millioner kroner på denne ukedagen.

SÅ LETT Å UNNGÅ: I morgen starter høstferien med våte veier og ekstra fredags-utfart. Oppskriften for å unngå den typiske fredags-bulken er enkel: Hold riktig avstand til bilen foran med den gamle, gode telle-regla 1001-1002-1003. Foto: Rune Korsvoll
SÅ LETT Å UNNGÅ: I morgen starter høstferien med våte veier og ekstra fredags-utfart. Oppskriften for å unngå den typiske fredags-bulken er enkel: Hold riktig avstand til bilen foran med den gamle, gode telle-regla 1001-1002-1003. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Fredag starter høstferien for mange, og dermed blir utfarten til hytter og hotell ekstra stor.

Det betyr at denne fredagen kan bli enda litt verre enn den pleier å være når det gjelder den typiske fredags-bulken – du er uoppmerksom når køen foran stopper opp og du krasjer inn i baken på bilen foran.

I tillegg ser høstferien ut til å starte med en solid dose med regn over store deler av landet, og det betyr igjen glattere veier.

100 millioner kroner

Dette er en av de vanligste ulykkene på norske veier, og totalt i fjor registrerte forsikringsselskapene nesten 25 000 påkjørsler bakfra. Dette er også relativt dyre skader. Det ble utbetalt til sammen 595 millioner kroner i erstatning etter disse ulykkene, altså nesten 24 000 kroner i gjennomsnitt. I tillegg kan de medføre personskader – spesielt nakkeskader på dem i bilen foran.

Fredagene er altså verst. Det henger selvfølgelig sammen med at trafikken på de store veiene da er større. Av alle påkjørslene bakfra, skjedde 4 254 på fredager. Det ble utbetalt litt over 100 millioner kroner i erstatning fra forsikring. I tillegg kommer småskader som bilførerne velger å betale selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer