Fra 1. juli blir det lagt til rette for lading av elbil i alle nye bygg

I alle nybygg skal det fra 1. juli være klargjort for å installere elbilladere, har regjeringen bestemt. Det blir enklere å installere ladepunkt for elbil.

ELBILLADER: Fra 1. juli kommer det nye krav til elbillading i nybygg. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ELBILLADER: Fra 1. juli kommer det nye krav til elbillading i nybygg. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Norsk elbilpolitikk er en suksess. Vi har den høyeste elbilandelen i verden, og i 2020 var mer enn annenhver nye bil en elbil. Nå vil vi gjøre det enda enklere å velge elbil ved å sørge for økt tilgang til lading, både hjemme og når man er på besøk, sier Nikolai Astrup, kommunal- og moderniseringsminister (H).

Endringen trer i kraft fra 1. juli 2021.

Forskriftsendringen innebærer at alle nye bygg må være ladeklare på parkeringsplassene tilknyttet bygget, skriver regjeringen. Ladeklart betyr at det skal være føringsveier for elektrisk infrastruktur fram til der et ladepunkt kan monteres.

Nå skal man kunne installere elbillader når man selv ønsker det, uten å måtte gjøre tilpasninger i bygget eller grunnen, er beslutningen fra regjeringen.

På oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet, sendte Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) inn et høringsforslag til endring i byggteknisk forskrift (TEK17) i januar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer